ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα- Νέες διευκρινίσεις από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας

Για το ζήτημα έδωσε στη δημοσιότητα νέες οδηγίες η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας δίνει συγκεκριμένες διευκρινίσεις σε θέματα που δεν είχαν καλυφθεί από την ΚΥΑ για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις οποίες προκύπτει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ:

 

  1. το μπάνιο στη θάλασσα
  2. η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής (κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κ.λπ.)
  3. η υποβρύχια αλιεία (ψαροντούφεκο)
  4. το ψάρεμα από ξηράς

Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 21 Απριλίου απαγορεύεται, επιπρόσθετα, «η κυκλοφορία κάθε τύπου σκάφους καθώς και ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπως αυτές προβλέπονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και αποδεικνύονται με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που ο Νόμος ρητά ορίζει».

“ΕΠΕΣΕ” ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑ

Να σημειωθεί ότι ήδη έπεσε το πρώτο πρόστιμο των 150 ευρώ στα Χανιά, σε χειμερινή κολυμβήτρια, η οποία  δήλωσε ότι αγνοούσε την απαγόρευση, ωστόσο οι Λιμενικοί της επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο για “άσκοπη μετακίνηση”.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα- Νέες διευκρινίσεις από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
To Top