ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντωνόπουλος: Σχολή Θεάτρου στην Καλαμάτα από Δήμο και “Φάρις”

“ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ”

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση υπέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Από τη σημερινή εκδήλωση της ΦΑΡΙΣ

Αναφερόμενος στις πολύ καλές κριτικές που έχει εισπράξει η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ “Απατεών”(Ο Φιάκας), με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Φίλιππο Σοφιανό, και αφού χαρακτήρισε “κεφάλαιο για την πόλη της Καλαμάτας τον Φίλιππο Σοφιανό”, πρότεινε να ιδρυθεί στην πόλη μια Σχολή Θεάτρου υπό την εποπτεία του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης “ΦΑΡΙΣ”, “προκειμένου να εκπαιδεύονται με το δυναμικό που έχουμε οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο”.


“Στο πλαίσιο των Σχολών που έχει η “ΦΑΡΙΣ” μπορεί να ιδρύσει και μια Σχολή Θεάτρου, θα είναι ένα μεγάλο βήμα.
Η Καλαμάτα έχει τέτοιο κοινό και η “ΦΑΡΙΣ” μπορεί”, συμπλήρωσε με νόημα ο Μιχάλης Αντωνόπουλος.

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στον 2ο όροφο του νέου κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής, όπου στεγάζεται η “ΦΑΡΙΣ”, έθιξε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, κάνοντας λόγο για εμφάνιση στους τοίχους εκτεταμένης υγρασίας και διαρροών σε ένα κτήριο που πριν από λίγο καιρό ανακατασκευάστηκε και παραδόθηκε προς χρήση στον Δήμο. “Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό μόνιμα. Γιατί το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια κτήρια που δέχονται μεγάλες εκπτώσεις ξεκινάει από τις μονώσεις και το πρόβλημα υγρασίας”. Ενώ ανέφερε ότι ανάλογο πρόβλημα που είχε και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος έκανε λόγο για κακοτεχνίες που πρέπει να ελεγχθούν.

“ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ”

Τέλος, ζήτησε πιο δυναμική στήριξη από τον Δήμο Καλαμάτας του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου και πρότεινε να γίνει παράλληλα και μια ημερίδα πάνω σε θέματα ελαιοκομίας, ώστε να είναι ακόμα πιο ισχυρή η συνεργασία με τον Δήμο και τους φορείς που διοργανώνουν το Φεστιβάλ.

To Top