ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aντωνόπουλος για συνέδριο τουρισμού: “Ένα ακόμα επικοινωνιακό εργαλείο του Νίκα για την Περιφέρεια”

Για συνέδριο “που έγινε μάλλον πρόχειρα και καθυστερημένα” και εξυπηρετεί επικοινωνιακά τον Παναγιώτη Νίκα στη διεκδίκηση της Περιφέρειας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία πολιτών Δήμου Καλαμάτας”, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ασκώντας σκληρή κριτική στον δήμαρχο Καλαμάτας για τη διοργάνωση του συνεδρίου για την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό, συμπληρώνοντας ότι δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και Περιφέρεια δεν είχαν προσκληθεί. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε ενα σημαντικό Συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα μολις χθες.

Περασαν Δώδεκα ολόκληρα χρόνια στο δημο και ο Δήμαρχος θυμήθηκε τώρα που φεύγει οτι θα πρεπει να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την ανάπτυξη της γαλάζιας Οικονομίας, οπως αποκαλείται

Προφανώς και ηταν ενα ακομα επικοινωνιακό εργαλείο που ενδέχεται να βοηθήσει την προσπάθεια του Π. Νίκα στην Περιφέρεια. Σίγουρα απο ολα αυτά που προτάθηκαν ο δήμαρχος δεν προλαβαινει να κανει τίποτα, και ειναι χαρακτηριστικό οτι οι εισηγητές επιβεβαίωσαν οτι ο τοπος μας ειναι ενας υπέροχος προορισμός αλλα δεν έχουμε κάνει τίποτα μεχρι σήμερα.
Το βασικότερο ειναι το οδικό δίκτυο που διπλασιάζει τις αποστάσεις και δεν παρέχει ασφάλεια. Το αλλο σημαντικό είναι η τουριστική προβολή των μνημειων, του φυσικού περιβάλλοντος αλλα κυριως των γαστρονομικων πλεονεκτηματων της Μεσσηνιακής διατροφής. Βέβαια ο χωρος της κρουαζιερας απαιτεί σοβαρες υποδομές που ευελπιστούμε οτι θα έχουμε συντομα με την διαφαινομενη ολοκλήρωση του master plan. Υπαρχουν ομως και πολλά που μπορουν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα αμεσα μεταξυ των οποιων η συμμετοχή του δημου σε μεγαλες εκθέσεις τουρισμού, με παρουσίαση ολων των πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής, που δεν και αμελητέα. Δυστυχώς απο το Συνέδριο που μαλλον έγινε πρόχειρα αλλα και καθυστερημένα έλειπαν οι τοπικοί φορείς και κυρίως η Περιφέρεια που προφανώς όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ειχαν προσκληθεί”, καταλήγει η ανακοίνωση του Μιχάλη Αντωνόπουλου.

Aντωνόπουλος για συνέδριο τουρισμού: “Ένα ακόμα επικοινωνιακό εργαλείο του Νίκα για την Περιφέρεια”
To Top