ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντωνόπουλος: Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Καλαμάτας- “Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την πολιτική σας”

Από Μιχάλη Αντωνόπουλο
Δημοτικό Σύμβουλο επικεφαλής με την δημοτική παράταξη “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”

“Μετά την τελευταία ιστορική συνεδρίαση του ΔΣ Καλαμάτας, όπου ένας εκλεγμένος δήμαρχος καταψηφίζεται και χάνει επαναλαμβανόμενα την δεδηλωμένη παρόλα τα ευεργετήματα του νομοθετήματος, της νοθευμένης απλής αναλογικής, προκύπτει η ανάγκη της αποκατάστασης της πραγματικότητας.

Κύριε Δήμαρχε οι απόψεις και τα ψηφίσματα μας αντανακλούν τις απόψεις ελεύθερων δημοκρατικών παρατάξεων που δεν είναι φερέφωνα κανενός πολιτικού χώρου, όπως το παρουσιάσατε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Επίσης δεν κρίνεστε μόνο από τους δημότες που λέγατε, αλλά πρωτίστως από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που σας καταψήφισαν αρκετές φορές τις θολές και έωλες εισηγήσεις που φέρατε προς ψήφιση ως δημοτική αρχή.

Δεν έχετε σημειωτέων καμιά απολύτως πλειοψηφία, ακόμα και αυτή που σας εξέλεξε δήμαρχο, την έχετε ήδη απωλέσει. Μπορείτε να μετρήσετε πόσοι σας ακολουθούν από αυτούς που σας εξέλεξαν ή σας υποστήριξαν.

Το σημαντικότερο μην ξεχνάτε ότι το ποσοστό που λάβατε είναι μειοψηφία στο σύνολο των δημοτών που ψηφίζουν και επίσης έχετε εκλέξει μειοψηφία συμβούλων στο ΔΣ, 9 στους 41, όπως και αν το αθροίσετε με τις συνεργασίες που επιδιώξατε.

Κύριε δήμαρχε μην επαναλαμβάνεται συνέχεια ότι ζητήσατε τάχα την συνεργασία μας, γιατί και εμείς αλλά και άλλοι συνδυασμοί σας έχουν διαψεύσει δημόσια. Σταματήστε να το επαναλαμβάνετε δεν είναι αλήθεια. Άλλο συζητώ με παρατάξεις, και άλλο ζητώ συνεργασίες.

Ήδη από τις πρώτες μέρες της θητείας σας διαφάνηκε ότι σε αυτή την περίοδο που διανύουμε μόνο με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες, μπορεί μπροστά να πάει ο δήμος. Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την πολιτική σας και να κάνετε ουσιαστικό πολιτικό διάλογο με τους εκλεγμένους συναδέλφους, που και καταρτισμένοι τεχνικά και επιστημονικά είναι και γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου. Κυρίως δε διαθέτουν λαϊκό έρεισμα, νομιμοποίηση δημοκρατική, και το σημαντικότερο πλειοψηφία στο ΔΣ.

Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να επιβεβαιώσετε ότι όλα τα καλά και θετικά που είδαν σε εσάς οι δημότες και σας εξέλεξαν δήμαρχο τους, έχουν όντως αντίκρισμα και δημιουργούν την προοπτική και την ελπίδα για το καλό όλων μας”.

Αντωνόπουλος: Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Καλαμάτας- “Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την πολιτική σας”
To Top