Τροφή για σκέψη

Αντωνόπουλος: “1.680.200 € για να θάψουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας”

“Σε μεγάλη δραστηριότητα αναπλάσεων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος της πόλης επιθυμεί να αναπλάσει και συνάμα να ενταφιάσει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους μοναδικούς για την ιστορία της Καλαμάτας, σε αντίθεση με αυτά που προβλέπει η αρχιτεκτονική μελέτη του 2013 που ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, οι αρχιτέκτονες επισημαίνουν ότι ενδιαφέρει απολύτως η ανάδειξη, της από αρχαιοτάτων χρόνων ιστορικής συνέχειας της πόλης, θεωρεί δε την υπαρξή των ευρημάτων ένα εξαιρετικά σημαντικό δεδομένο.

Δυστυχώς, λίγοι γνωριζουν και ακόμα λιγότεροι σέβονται αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται απο την Μυκηναϊκή περίοδο και καταδεικνύουν την ταύτιση της Καλαμάτας με τις αρχαίες Φαρές. Στα υψώματα του ιστορικού κέντρου και κυρίως στο προαύλιο χώρο της Υπαπαντής βρίσκονται σημαντικής αρχαιολογικής αξίας δομές, που μαρτυρούν την μακρόχρονη ιστορία μας, και μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς, να προβάλουν την πόλη αλλά και να τροφοδοτήσουν το ενδιαφέρον επιστημόνων απο ολο τον κόσμο όπως εγινε και στο παρελθόν.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά θα καλυφθούν με χρήματα που θα λείψουν απο τους δημότες, για να φτιάξουμε μια νέα πλατεία πάνω στην ηδη υπάρχουσα. Οταν μας έλεγαν οτι δεν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε τις αρχαιότητες μας και θα πρέπει να φιλοξενούνται στα μουσεία της Ευρώπης, δεν μας άρεσε, τώρα όμως έρχεται ένας Δήμαρχος και το επιβεβαιώνει.

Να θυμίσουμε εδω ότι η Καλαμάτα διεκδίκησε με αξιώσεις τον τίτλο της πολιτιστικης πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, και τότε κάναμε την υπέρτατη προσπάθεια να αναδείξουμε και την αρχαία πόλη Φαρες και την εξέλιξη της μέχρι σήμερα. Ίσως οι γρήγορες αναπλάσεις φέρνουν και γρήγορα ψήφους, ενώ απο αρχαία και πολιτισμό έχουμε περισσότερα απο όσο μπορούμε να διαχειριστούμε”.

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος- επικεφαλής “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Δήμου Καλαμάτας”

Αντωνόπουλος: “1.680.200 € για να θάψουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας”
To Top