Αθλητισμός

Αντώνης Τσαπατάκης:ο παραολυμπιονίκης όρθιος ξανά μέσα από μια συγκλονιστική φωτογραφία

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έχει κερδίσει πάμπολλες διακρίσεις στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτήν τη φορά συγκινεί με τα λόγια του και τη φωτογράφιση που έκανε μέσα σε πισίνα, στον χώρο όπου μπορεί να «σταθεί» στα πόδια του, μετά το ατύχημα με τη μηχανή του, το 2006, που τον άφησε παραπληγικό.

Το 2006 στον δρόμο έξω από το κολυμβητήριο Χανίων στην Νέα Χώρα, ο 18χρονος τότε, Αντώνης Τσαπατάκης τραυματίζεται σοβαρά όταν χάνει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και πέφτει, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Σήμερα, 11 χρόνια μετά, ο Χανιώτης παραολυμπιονίκης σε ανάρτησή του στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε καταπληκτικές φωτογραφίες μέσα από την πισίνα της Θεσσαλονίκης όπου προπονείται.

O Αντώνης Τσαπατάκης, “πετάει” το αναπηρικό αμαξίδιο και στέκεται όρθιος στην πισίνα στην οποία προπονείται, αποδεικνύοντας ότι η ανθρώπινη θέληση ξεπερνάει κάθε εμπόδιο.Στην ανάρτησή του γράφει:

“Ήταν ανταλλαγή…Έδωσα την δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθάω τους άλλους να “περπατούν” μεταφορικά και κυριολεκτικά…

Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες.Υπάρχει όμως και η “συναισθηματική” ανάμνηση, όπως λέω. Αυτή που βιώνω όταν είμαι μέσα στη πισίνα.

Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου. Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα.

Εκεί που στα 18 μου έγινε η “ανταλλαγή” και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω.

Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατάω, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά..

(Οι φωτογραφίες είναι του Νικόλα Σαμαρά, βραβευμένου φωτογράφου υποβρύχιων φωτογραφιών).

Ο φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς γράφει για τη φωτογραφία του Αντώνη Τσαπατάκη:

«Μέσα σου είμαι πάντα ο εαυτός μου, ο άντρας που γνωρίζω, ο άντρας που θέλω να είμαι. Μέσα σου μπορώ να σταθώ, νιώθω ελεύθερος. Με κρατάς δυνατό, να συνεχίζω, να μη χάνω την ελπίδα, να πιστεύω. Μόνο μέσα σου μπορώ να αναπνεύσω.»

ΠΗΓΗ:NEAKRITI.GR

Αντώνης Τσαπατάκης:ο παραολυμπιονίκης όρθιος ξανά μέσα από μια συγκλονιστική φωτογραφία
To Top