Επί Σκηνής

“Aντιγόνη”: Επιστρέφει και φέτος από τη “Μέθεξη” στο Κάστρο Καλαμάτας

Την τραγωδία του Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ένα από τα υψηλότερα και πιο ολοκληρωμένα από κάθε άποψη έργα τέχνης, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΜΕΘΕΞΗ σε σκηνοθεσία του Πέτρου Κλάδη την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 21:30 στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Η παράσταση είχε ανέβει και τον Νοέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο και είχε κερδίσει την αγάπη του κοινού. Παράλληλα, ταξίδεψε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αποσπώντας 2 βραβεία (Σκηνοθεσίας και α’ γυναικείου ρόλου) και 3 επαίνους (μουσικής σύνθεσης, συνόλου και α΄ αντρικού ρόλου).
Στην Αντιγόνη έρχεται αντιμέτωπος ο ελεύθερος άνθρωπος που θέλει να ζει σύμφωνα με τον προσωπικό κώδικα αξιών του με την ισχύ των νόμων του κράτους και της εξουσίας. Μέσα από την κεντρική σύγκρουση Αντιγόνης – Κρέοντα απορρέουν όλες οι εγγενείς ανθρώπινες συγκρούσεις, του αρσενικού και του θηλυκού, του παλιού και του νέου, του ατόμου και της κοινωνίας, της ζωής και του θανάτου. Η Αντιγόνη διαχρονικά θέτει στον θεατή ένα αέναο ερώτημα: Ποιος είναι ο δρόμος του χρέους και της ηθικής αρετής; Η Αντιγόνη είναι η φωτιά που παρέδωσε ο Προμηθέας στους ανθρώπους. Είναι η απάντηση κάθε εποχής. Κάθε ανθρώπου. Είναι η καθημερινή μας αναμέτρηση με τον Κρέοντα και την Αντιγόνη εντός μας.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία : Πέτρος Κλάδης
Διανομή:
ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Έβελυν Σκαρπαλέζου
ΙΣΜΗΝΗ: Δέσποινα Σκάρπα
ΚΡΕΟΝΤΑΣ: Χρήστος Ζερίτης
ΦΥΛΑΚΑΣ: Γιώργος Δημητρόπουλος
ΑΙΜΟΝΑΣ: Ηλίας Δαρσακλής
ΤΕΙΡΕΣΊΑΣ: Γιώτα Σουρή
ΑΓΓΕΛΟΣ: Πέτρος Κλάδης
ΕΥΡΥΔΙΚΗ: Σταυρούλα Νικολοπούλου
ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ: Μπάμπης Παπαϊωάννου
ΧΟΡΟΣ: Ηλίας Δαρσακλής, Δημήτρης Δημέας, Πέτρος Κλάδης, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροπούλου, Φώτης Λαπιώτης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Μπάμπης Παπαϊωάννου, Γιώτα Σουρή, Βάσω Τριανταφυλλίδη
Σχεδιασμός σκηνικού, ήχου και φωτισμού : Πέτρος Κλάδης
Χειρισμός ήχου: Μαρίκα Συκάκη
Χειρισμός φωτισμού: Αριστέα Γαζούλη

Διαβάστε και αυτό:

«Μέθεξη»: Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου και πρώτο βραβείο Σκηνοθεσίας για την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή

To Top