ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι καταστηματάρχες για τη στάθμευση 3 ταχυτήτων στην Κεντρική Αγορά

ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Αντιδρούν και διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο βόρειο πάρκινγκ της Αγοράς, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το περασμένο Σάββατο.

Οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο ουσιαστικά για εφαρμογή τριών ταχυτήτων στο θέμα της στάθμευσης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, καθώς για τους τρεις χώρους στάθμευσης της Αγοράς υπάρχει και διαφορετική αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή και εφαρμογή διαφορετικών χρεώσεων, και κάνουν λόγο για διακρίσεις σε βάρος τους, καθώς δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της στάθμευσης στην Κεντρική Αγορά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος “Αγορά”, και κοινοποίησε στον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και στη Διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, αναφέρει:

“Στις αρχές Μαρτίου ανακοινώθηκε πανηγυρικά άλλο ένα μέτρο επιβολής ελεγχόμενης στάθμευσης στους χώρους της Αγοράς. Θεωρήσαμε σωστό να ενημερώσουμε με επίσημο αίτημα μας το ΔΣ της ΚΑΚ για άμεση συζήτηση του θέματος, και προτιμήσαμε, αντί να εκφράσουμε την έντονη αίσθηση της αδικίας που βιώνουμε, να αναμένουμε υπομονετικά, ελπίζοντας πως άμεσα θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις στηριζόμενοι στις προφορικές διαβεβαιώσεις. 

Δυστυχώς, μετά σχεδόν το πέρας του μήνα, και αφού έχει ήδη εφαρμοστεί το μέτρο και στο βόρειο χώρο στάθμευσης, ουδεμία επίσημη απάντηση έχουμε λάβει. 

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά από το εξής παράδοξο: έχουμε μια Δημοτική Αγορά με τρεις χώρους στάθμευσης όπου στην κάθε μία υπάρχει και διαφορετικό καθεστώς χρέωσης. 
-Στον νότιο χώρο στάθμευσης, όπου τυχαία δραστηριοποιείται και σούπερ μάρκετ, η στάθμευση είναι δωρεάν. 
-Στο χώρο μπροστά από τα καταστήματα μας είναι υποχρεωτική η πληρωμή. 
Στο βόρειο χώρο στάθμευσης, όπου δραστηριοποιούνται κυρίως έμποροι και παραγωγοί από άλλους νομούς, η στάθμευση για μιάμιση ώρα είναι δωρεάν δηλαδή ουσιαστικά και πάλι δωρεάν διότι οι καταναλωτές αποχωρούν μετά τον χρόνο αυτό χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος. 

Παράλληλα παρέχεται περιφραγμένος και ασφαλισμένος χώρος να σταθμεύουν οι παραγωγοί τα αυτοκίνητα τους βορειότερα από την ΚΑΚ. Για εμάς, τους καταστηματάρχες, που δραστηριοποιούμαστε πάνω από 30 χρόνια ούτε υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει καμία μέριμνα για αυτό.
  
Εύλογα δημιουργούνται δεκάδες απορίες γι’αυτές τις αποφάσεις που συνιστούν διακρίσεις υπέρ τρίτων και κατά ημών, δεδομένου μάλιστα ότι το 70% των εσόδων της ΚΑΚ προέρχεται από τα ενοίκια μας, ενώ αυτές οι πρακτικές μας θυμίζουν την αντιμετώπιση που είχαμε προ τριετίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.  
Τελικά, ποιος είναι ο σκοπός όλων αυτών; Μήπως ενοχλεί κάποιους η λειτουργία της αγοράς στη είσοδο της πόλης;”

Αντιδρούν οι καταστηματάρχες για τη στάθμευση 3 ταχυτήτων στην Κεντρική Αγορά
To Top