ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Κουκούτση στα Νομικά Πρόσωπα – “Κι εγώ σας αγαπώ” απαντά ο ίδιος

Την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου του “Ανοιχτού Δήμου ενεργοί πολίτες” Σταμάτη Μπεχράκη αλλά και της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” προκάλεσε η σύμπραξη και η συνεργασία της παράταξης του Δημήτρη Κουκούτση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και την δημοτική αρχή.

Αυτή η συνεργασία ανακοινώθηκε επίσημα δια στόματος Δημάρχου στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο και επικυρώθηκε στη συνέχεια από την ανάληψη της θέσης του Προέδρου στον Σύνδεσμο Ύδρευσης -μετά από πρόταση του δημάρχου- του πρώην ανεξάρτητου βουλευτή.
Η σχέση του Δημήτρη Κουκούτση με τη Χρυσή Αυγή στο παρελθόν, ήταν η αιτία της διαρκούς αντίδρασης των προαναφερόμενων δημοτικών συμβούλων, που κορυφώθηκε στη συνέχεια με γραπτές ανακοινώσεις.

ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: “ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!”

Τόσο οι Τάσος Νιάρχος και Δημήτρης Οικονομάκος όσο και ο Σταμάτης Μπεχράκης αντιδρούσαν κάθε φορά που επρόκειτο να πάρει κάποια θέση ο Δημήτρης Κουκούτσης στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας με τον πρώην βουλευτή να απαντάει δια μικρόφωνο “Κι εγώ σας αγαπώ”.

Σήμερα η αντίδραση της παράταξης Κοσμόπουλου: “Οι καλές προθέσεις μας μάλλον χρησιμοποιούνται”

Ενώ κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βασίλης Κοσμόπουλος και οι σύμβουλοί του δεν αντέδρασαν στη συνεργασία Βασιλόπουλου-Κουκούτση, σήμερα η παράταξη “Καλαμάτα Μπροστά” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, η δημοτική αρχή έκανε τις επιλογές της, τις οποίες με δημοκρατική ευθύνη αποδεχόμαστε, ως αναφαίρετο δικαίωμα της.
Όμως η επιβεβαίωση της συζητούμενης συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καταρρίπτει τα επιχειρήματα του Δημάρχου Καλαμάτας, πως επιθυμεί τη συνέργεια των δημοτικών παρατάξεων σε προοδευτική αναπτυξιακή κατεύθυνση προς όφελος του δήμου. Αποδεικνύει επίσης τις προεκλογικές συμφωνίες, που έγιναν κάτω από το τραπέζι και παρέμειναν στο παρασκήνιο μέχρι χθες. Η τήρηση αυτής της συμφωνίας, οδήγησε προφανώς τον Δήμαρχο στην κίνηση αυτή, διότι με τον νόμο Θεοδωρικάκου, δεν την χρειαζόταν.
Δεν κάνουμε τους δικαστές, ούτε ακολουθούμε λαϊκίστικες μεθόδους, αλλά η συμπόρευση με πρόσωπα που βρέθηκαν (έστω για χρονικό διάστημα) απέναντι στην δημοκρατική λειτουργία, είναι απαγορευτική για μας.
Είναι πλέον φανερό πως η πορεία του δήμου αποκτά έντονα συντηρητικά χαρακτηριστικά και οι οποίες επιλογές γίνονται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Η δημοτική αρχή οφείλει να διοικήσει τον δήμο, σύμφωνα με όσα υποσχέθηκε στους πολίτες.
Η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα η μείζονα, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις της, οι καλές προθέσεις που επιδεικνύει μάλλον “χρησιμοποιούνται”.
Για την παράταξη μας είναι ξεκάθαρο, η θέση μας αταλάντευτη, η εκφορά του λόγου μας νηφάλια. Η υπεράσπιση της προοπτικής του δήμου, η ανάδειξη των ζητημάτων, η εξωστρέφεια, η αποκάλυψη των προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων, η διεκδίκηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα, η εμμονή στην κατάθεση δημιουργικών προτάσεων, η συνεργασία με τις δημιουργικές δυνάμεις αποτελούν προτεραιότητες για εμάς.
Ήδη σε μόνο δυο συνεδριάσεις, έχομε αναδείξει πολλά και σημαντικά θέματα, που απαιτούν άμεσες λύσεις”.

Η καταγραφή της θέσης του Σταμάτη Μπεχράκη

“Με παραχάραξη της εκλογικής βούλησης των δημοτών με μη αναλογική, αντιδημοκρατική εκπροσώπηση , συγκροτήθηκαν το βράδυ, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τα διοικητικά συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των άλλων νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας. Έντονη αντίδραση για την πολλαπλή στήριξη από το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση .

Στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόεδρος θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης και αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου, Γιάννης Χριστόπουλος. Την εξαίρεση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής ζήτησε σε παρέμβαση του ο Σταμάτης Μπεχράκης .

Θέμα έγινε για τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, τον οποίο σημειωτέον το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την κατάργηση του. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες αντιδρούν εντονότατα, σε έμμισθη θέση πρόεδρου προορίζεται από τον Θανάση Βασιλόπουλο, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης με εκκρεμείς υποθέσεις στην δικαιοσύνη”.

To Top