ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις ουρές υπουργών και γραμματέων και τις selfie με το εμβόλιο

Τσίπρας: Επιτελικό ρουσφέτι οι ουρές υπουργών και γενικών γραμματέων για selfie με το εμβόλιο

Η συνέχεια των εμβολιασμών μελών της κυβέρνησης και γενικών γραμματέων προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Facebook: «Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή.

Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους «άριστους».

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου.

Όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες.

Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δε γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του».

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ SHOW ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ”

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό show με τα εμβόλια του κορονοϊού και για λάθη στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της:

“Είναι ώρα να τελειώσει το επικοινωνιακό show της Κυβέρνησης με τα εμβόλια. Η δουλειά της είναι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός και το ασφαλές άνοιγμα.

Ευθύνη του Πρωθυπουργού είναι να εφαρμοστεί επιτέλους ένα σχέδιο, με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις.

Θυμήθηκαν τα τεστ στο και πέντε, το ζητάμε μήνες. Περιμένουμε δημόσια αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή που ανοίγει. Όπως και καλύτερη οργάνωση προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.

Τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα και τα πληρώσαμε ακριβά, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αν η Κυβέρνηση λειτουργήσει ξανά με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας το τρίτο κύμα– στο οποίο αναφέρθηκε και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης- δεν θα αργήσει, με ευθύνη της, να έρθει”.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο κατάλογος όσων έχουν εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση (πλην υγειονομικών και ευπαθών ομάδων).

ΜέΡΑ 25: Η Ν.Δ. ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία, όχι για τη σκληρή πραγματικότητα

“Είναι η ίδια κυβέρνηση που ετοιμαζόταν να αφήσει χωρίς δωρεάν φάρμακα τους χαμηλοσυνταξιούχους και που άφησε χωρίς εμβόλια τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα, μιας και οι 45 αξιωματούχοι που θα εμβολιάζονταν συμβολικά έγιναν ‘126 πρόσωπα κρίσιμα για την λειτουργία της κυβέρνησης'” συνεχίζει και καταλήγει: “Αυτή είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν ορρωδεί προ ουδενός, όταν είναι να μοιράσει λεφτά στα μέσα για να διαχειριστεί επικοινωνιακά, ακόμα και τον εμβολιασμό των πολιτών, ενώ για την ουσία και την σκληρή πραγματικότητα διαρκώς φείδεται σε “επιτελικότητα” και αποτελεσματικότητα”.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: “ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ”

Η «παρέλαση» αυτών που κατά τα άλλα κατήργησαν τις εθνικές παρελάσεις, υπουργών και επωνύμων που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προκειμένου να εμβολιαστούν, προκαλεί θυμηδία.
Οι ίδιοι που επισήμαιναν την «προτεραιότητα των ευπαθών ομάδων» προς εμβολιασμό, την καταστρατήγησαν ώστε να «στηθούν» πρώτοι στις κάμερες, αποδεικνύοντας την υποκρισία τους.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις ουρές υπουργών και γραμματέων και τις selfie με το εμβόλιο
To Top