ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρά η Εκκλησία στα νέα μέτρα-Έκτακτη σύσκεψη Ιεράς Συνόδου

TH ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για τα νέα μέτρα που κλείνουν και πάλι τις εκκλησίες για τους πιστούς, και συγκεκριμένα για την ημέρα των Θεοφανείων, παρά τα μέχρι τώρα ισχύοντα, για τις 3 κατ’ εξαίρεση λειτουργίες ανοιχτές για τους πιστούς, με όριο ένα άτομο ανά 15τμ. Η Εκκλησία αιφνιδιάστηκε από τη νέα απόφαση και τα νέα περιοριστικά μέτρα, που ανατρέπουν τις προηγούμενες εξαγγελίες.

Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

 

Αντιδρά η Εκκλησία στα νέα μέτρα-Έκτακτη σύσκεψη Ιεράς Συνόδου
To Top