Εικαστικά

Άνοιξε η έκθεση φωτογραφίας “Μαρτυρίες-Βλέμματα” 1971-2021: Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum Photos, 50 χρόνια στο πεδίο

Άνοιξε χθες στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας «Μαρτυρίες – Βλέμματα» 1971 – 2021: Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum Photos, 50 χρόνια στο πεδίο, που φιλοξενείται στο φουαγιέ και στον περίβολο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής και δράσης της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

IMG 20220627 190235 Medium

Χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στην Καλαμάτα βρέθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ανθρωπιστικής οργάνωσης, Τίμος Χαλιαμάλιας ο οποίος και παρουσίασε το σπουδαίο έργο των Γιατρών χωρίς σύνορα μέσα από το αναδρομικό φωτογραφικό υλικό της έκθεσης.

 Thomas Dworzak Magnum Photos Medium

Βασιλόπουλος: “Μια συγκλονιστική έκθεση”

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης ανέφερε: «Καλωσορίζουμε στην πόλη μας την έκθεση φωτογραφίας “Μαρτυρίες – Βλέμματα” 1971 – 2021 των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του πρακτορείου Magnum. Μια συγκλονιστική έκθεση που μας πρότεινε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και αμέσως δεχθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μισός αιώνας ζωής και δράσης της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, μας θυμίζει ότι κάπου πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν βοήθεια, που έχουν ανάγκη ένα χέρι, μια κουβέντα, λίγη περίθαλψη, ένα χαμόγελο.

Άλλωστε, παρά τα βήματα πολιτισμού που έχει κάνει ο άνθρωπος, δεν έχει κατορθώσει να μειωθούν οι ανθρωπιστικές κρίσεις. Κρίσεις που δημιουργούνται κυρίως εξ αιτίας ενόπλων συγκρούσεων, φυσικών καταστροφών, υγειονομικών κρίσεων.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο αλόγιστα σπαταλάμε τους πόρους της Γης και βιάζουμε το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή θα βρίσκεται εδώ και θα μας χτυπά με πολύ άσχημο τρόπο την πόρτα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές της έκθεσης, τους φωτογράφους που αψηφώντας τους κινδύνους κατέγραψαν με τον φακό τους το στιγμιότυπο που κάνει την κάθε φωτογραφία μοναδική και έργο τέχνης, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, την Φάρις και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Παναγιώτη Λαμπρινίδη που είχε την επιμέλεια και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που στήριξαν την έκθεση».

Στην έκθεση, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας,  παρευρέθηκαν επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων Καλαμάτα Μπροστά, Βασίλης Κοσμόπουλος και Πρότυπος Δήμος, Βασίλης Τζαμουράνης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, Γιώργος Λαζαρίδης.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που πραγματοποιείται από 15 έως 24 Ιουλίου 2022.

 Newsha Tavakolian Magnum Photos Medium

Info:

Έκθεση: «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, 27 Ιουνίου – 30 Ιουλίου 2022

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00

Άνοιξε η έκθεση φωτογραφίας “Μαρτυρίες-Βλέμματα” 1971-2021: Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum Photos, 50 χρόνια στο πεδίο
To Top