ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος στη Νέδοντος!

Με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι νωρίς σήμερα το πρωί όσοι έτυχε να διασχίσουν την Νέδοντος και συγκεκριμένα τον παράδρομο της Νέδοντος έξω από το δημοτικό πάρκινγ. Ο δρόμος είχε ανοίξει κατά μήκος, και το οδόστρωμα είχε ανασηκωθεί στο σημείο σαν να είχε γίνει σεισμός! Η αιτία που προκάλεσε το σχίσιμο του δρόμου ήταν ο σπασμένος αγωγός νερού που τροφοδοτεί το πάρκινγκ…

Συγκεκριμένα, σοβαρή βλάβη υπέστη τα ξημερώματα της Κυριακής ο βοηθητικός αγωγός Φ160 που βρίσκεται στην οδό Νέδοντος και ευτυχώς δεν διοχετεύει νερό στην περιοχή, αφού πλέον έχει αντικατασταθεί από τον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αγωγό Φ260.

Η βλάβη είναι μεγάλη και ξεκινά από το σημείο μπροστά από το φαρμακείο Μπουζιάνη και φτάνει λίγα μέτρα πριν την είσοδο του Δημοτικού πάρκινγκ. Κατά μήκος του αγωγού η άσφαλτος σκίστηκε στα δυο!
Ενδεικτικό της πίεσης που έχει το νερό είναι ότι έχει σηκώσει την άσφαλτο σαν τραπουλόχαρτο!

Από την Δημοτική Αστυνομία που πήγε πρώτη στο σημείο και ρύθμισε την κυκλοφορία και ειδοποίησε την ΔΕΥΑΚ έγινε αμέσως παρέμβαση στις 8 το πρωί και έκλεισε ο αγωγός για να μην υπάρχει επιπλέον διαρροή νερού, ενώ αυτή την ώρα αφαιρείται η άσφαλτος που “έσκασε” και θα στρωθεί πρόχειρα τάπητας 3Α για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Η διέλευση από το σημείο απαιτεί μεγάλη προσοχή γιατί κανένας δεν ξέρει κάτω από τον δρόμο σε τι βαθμό και μέγεθος είναι η βλάβη μέχρι να γίνει από αύριο τεχνική παρέμβαση.
Καλό θα είναι για λόγους ασφαλείας να αποφεύγεται η διέλευση των οχημάτων από τον παράδρομο του πάρκινγκ.
Να επισημάνουμε ότι ο αγωγός που έσπασε δεν τροφοδοτεί την πόλη, καθώς είναι επικουρικός και διοχετεύει νερό στο κεντρικό πάρκινγκ. Το μέγεθος της ζημιάς είναι τόσο μεγάλο, που όπως μας επεσήμαναν και οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΚ, αν η πόλη υδροδοτούνταν από εκεί, η Καλαμάτα δεν θα είχε νερό για 3 ημέρες!

To Top