ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια 1η Φεβρουαρίου-Παραμένουν κλειστά τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές

Τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου και χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία. Τι γίνεται με τις «κόκκινες» περιοχές. Τι ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Την 1η Φεβρουαρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς για Λύκεια και Γυμνάσια που ανοίγουν σε όλη την χώρα, ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια δήλωσε από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πως οι μαθητές των Λυκείων και των Γυμνασίων, επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, καθώς οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το «πράσινο φως».

Το άνοιγμα των Λυκείων και των Γυμνασίων ήταν το μεγάλο στοίχημα των λοιμωξιολόγων, που ήθελαν την επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε ότι τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» της Ελλάδας, όπου τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση. Έτσι, ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια, ενώ τα Λύκεια συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Ειδικότερα και μετά τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς οι περιοχές που θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια είναι:

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και

– Στην Περιφερειακής Ενότητα Λέσβου, που έχει αυτή τη στιγμή 59 ενεργά κρούσματα με 112 στενές επαφές.

– Στο Δήμο Σπάρτης, που έχει 49 ενεργά κρούσματα,

– Στο Δήμο Εορδαίας καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που έχουν αυτή τη στιγμή 66, 33 και 13 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα.

– Στο Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που έχει 78 ενεργά κρούσματα, όσο και για το Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά με το Δήμο Αχαρνών, να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες περιοχές του προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς αντί να παρατηρείται μείωση, την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Χθες για παράδειγμα υπήρχαν 175 ενεργά κρούσματα έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα και παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σημειώνεται ότι έως την 1η Φεβρουαρίου δεν αποκλείεται κάποιες από τις περιοχές αυτές να βγουν από το σκληρό lockdown, εφόσον το επιδημιολογικό φορτίο πέσει και έτσι να ανοίξουν τα λύκεια και να μπουν κάποιες άλλες στις οποίες το ιικό φορτίο θα αυξηθεί.

Όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν φτάνοντας στην επίμαχη ημερομηνία που είναι η 1η Φεβρουαρίου.

πηγή:ieidiseis.gr

To Top