ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων με εξαιρέσεις

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 18.00

Το πράσινο φως ώστε να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου φαίνεται πως άναψαν οι λοιμωξιολόγοι. Η τελική απόφαση είναι στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη την χώρα. Ωστόσο, φέρονται να εισηγούνται στις κόκκινες περιοχές να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια καθώς υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού της νόσου Covid-19.

Για το κυνήγι και το ψάρεμα οι ειδικοί εισηγούνται να επιτραπεί από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τους «32» της επιτροπής το σχέδιο της κυβέρνησης για την δια ζώσης λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με την συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Επίσημες ανακοινώσεις για την το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να κάνει στην απογευματινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το άνοιγμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

8η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα και να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για όσους θέλουν να τα επισκεφτούν, εφόσον, προσκομίσουν κατά τον έλεγχο βεβαίωση κράτησης από κάποιο κατάλυμα της περιοχής.

πηγή:ieidiseis.gr

Άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων με εξαιρέσεις
To Top