ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα -Μετακινήσεις μεταξύ δήμων μόνο τα Σαββατοκύριακα

Νέο μείγμα μέτρων ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

ψωνια μονο για 3 ωρες και μια φορα την ημερα με sms στο 13032

Από την Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο (πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων) με την χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά ανά ημέρα. Θα υπάρχει η δυνατότητα αγορών με ραντεβού, είτε εντός είτε εκτός καταστημάτων (click away).

Η επίσκεψη στα καταστήματα θα γίνεται με χρονικό περιορισμό τριών ωρών με έναν πελάτη ανά 25 τμ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

«Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση» επεσήμανε.

EΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 6

Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο για προσωπική άσκηση, δηλαδή με τον Κωδικό 6, για έως τρία άτομα ή ανά οικογένεια.

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί η επανέναρξη των σχολείων και η επαναλειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο υφυπουργός, προοπτική για το ενδεχόμενο έναρξης σχολείων είναι η 12η Απριλίου με την χρήση self-test.

Σκοπός των νέων ρυθμίσεων, όπως τόνισε, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες για ορισμένες περιορισμένες επιπλέον δραστηριότητες, αναγνωρίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν χαλαρότητα αλλά και την ψυχική κόπωση που έχει επέλθει, τονίζοντας την αναγκαιότητα για μέτρα όπως η χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού και η τήρηση των αποστάσεων.

πηγή:news247.gr

To Top