Αθλητισμός

“Ανοιχτός Δήμος”: Παρουσία του Γ.Γ. Αθλητισμού παρουσίασε το πρόγραμμά του

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, παρουσιάστηκε εκτενώς χτες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσία του Γ.Γ.Α. Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ.Μάκαρης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του συνδυασμού του τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό συμβούλιο που βοήθησαν – όπως είπε – στην συντήρηση ή και την βελτίωση των υπαρχουσών γηρασμένων εγκαταστάσεων, αφήνοντας αιχμές για άλλους ανθυποψήφιούς του.

Επεσήμανε την έλλειψη βούλησης από την Δημοτική αρχή να σχεδιάσει ένα πολυετές πλάνο πάνω στον Αθλητισμό αλλά και να διεκδικήσει χρήματα από χρηματοδοτικά εργαλεία και έδωσε τον λόγο στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Λεωνίδα Βέλλη, Σταύρο Λάμια και Νικηφόρο Ψυχογιάννη που επιμελήθηκαν το πρόγραμμα και τις προτάσεις.

Επιγραμματικά θα χαρακτηρίζαμε υπερφιλόδοξο το πρόγραμμα του Ανοικτού Δήμου, που για να ολοκληρωθεί συνολικά όπως παρουσιάστηκε, απαιτούνται περισσότερα από 45 εκατ. ευρώ (μόνο 25 εκατ. υπολογίζεται το κλειστό των 4.000 θέσεων που προτείνεται να κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ).
Σαφώς και υπάρχουν υλοποιήσιμες προτάσεις και θα απαιτηθεί η γενικότερη κοινή πορεία και σύμπραξη του επόμενου -κατακερματισμένου-δημοτικού συμβουλίου για να δούμε και έργα.
Πάντα τα έργα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα. Με ιεράρχηση, στρατηγικό σχέδιο και μελέτες βιωσιμότητας πολλά από αυτά μπορούν να γίνουν.
Το ότι χρειάζεται ένα κλειστό 4-5.000 θέσεων η πόλη της Καλαμάτας είναι δεδομένο και αποδεκτό από όλους, για χρήση όχι καθαρά αθλητική για να έχει και έσοδα. Χώροι στην πόλη μας ευτυχώς υπάρχουν, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν και τα χρήματα…

Συναδινός: Βρήκα προτάσεις χωρίς μελέτες

Επικριτικός προς την παρούσα Δημοτική αρχή ήταν στην ομιλία του ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, τονίζοντας: “Όταν ανέλαβα καθήκοντα βρήκα στο γραφείο μου έναν φάκελο με προτάσεις από τον Δήμο Καλαμάτας, μέσα όμως δεν υπήρχε καμία μελέτη“.

H TΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓΑΗ τοποθέτηση του γυμναστή Αντώνη ΚάτσουΛυμπεροπούλου: Τα χρήματα πήγαν εκεί που έπρεπε; Ζητήσατε τον λογαριασμό;Βγενής: Ο προλιμένας είναι ο χώρος εκμάθησης

Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την παρουσίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”: Αυτό είναι το πρόγραμμα αθλητισμού για τον Δήμο Καλαμάτας

To Top