ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ανησυχία Λαμπρόπουλου για τη δακοκτονία: “Έχει γίνει κεντρικός διαγωνισμός από το Υπουργείο;”

“ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ;”

“Έχει γίνει ο κεντρικός διαγωνισμός από το Υπουργείου για την προμήθεια των γεωργικών φαρμάκων;” διερωτάται ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, αναφορικά με το θέμα των ψεκασμών δακοκτονίας, καθώς τα αποθέματα από πέρυσι δεν επαρκούν για να γίνουν όσοι ψεκασμοί πρέπει. Αναλυτικά η Ερώτηση:

ΠΡΟΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα δακοκτονίας για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εφαρμόζεται για 11.000.000 ελαιόδενδρα , στα οποία θα πραγματοποιηθούν 3 έως 4 ψεκασμοί .
Σύμφωνα δε με το υφιστάμενο πλαίσιο , τα γεωργικά φάρμακα για την καταπολέμηση του δάκου (Εντομοκτόνα και ελκυστικές ουσίες), χορηγούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι τώρα στις αποθήκες φαρμάκων της Π.Ε Μεσσηνίας υπάρχουν διαθέσιμα σκευάσματα από την περσινή περίοδο , τα οποία επαρκούν για την εκτέλεση του πρώτου γενικού ψεκασμού και σχεδόν μισού ακόμα.

Επειδή ο δάκος πολλαπλασιάζεται και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα , τα μέτρα πρόληψης και η έγκαιρη εφαρμογή τους , μπορούν να αποτρέψουν τις καταστροφικές συνέπειες στην ελαιοπαραγωγή.

 

EΡΩΤΑΤΑΙ Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.) Έχει γίνει ο κεντρικός διαγωνισμός από το Υπουργείο για την προμήθεια των γεωργικών φαρμάκων ;.

2.) Θα διατεθούν αυτά έγκαιρα στις υπηρεσιακές δομές των ελαιοκομικών Περιφερειών της Χώρας , προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα;

 

Ανησυχία Λαμπρόπουλου για τη δακοκτονία: “Έχει γίνει κεντρικός διαγωνισμός από το Υπουργείο;”
To Top