Αθλητισμός

Αγγλία: Παρέμβαση της FIFA ζητά ο Μπόρις Τζόνσον για την ρατσιστική συμπεριφορά των Ούγγρων

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν παίκτες της εθνικής Αγγλίας στο 4-0 των “τριών λιονταριών” στην Ουγγαρία, προκάλεσε την αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον κατήγγειλε την Παρασκευή (03/09) ως «εντελώς απαράδεκτες» τις ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών της Ουγγαρίας, με στόχο παίκτες της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στον χθεσινό αγώνα στην “Πούσκας Αρένα” για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από την FIFA να δράσει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο Twitter: «Είναι απολύτως απαράδεκτο, το γεγονός ότι οι Άγγλοι παίκτες υπεβλήθησαν σε ρατσιστική κακοποίηση στην Ουγγαρία χθες το βράδυ. Η FIFA πρέπει να λάβει ισχυρά μέτρα εναντίον των υπευθύνων για να διασφαλίσει ότι αυτό το είδος ντροπιαστικής συμπεριφοράς θα εξαλειφθεί οριστικά».

Η FIFA -πάντως- ήδη ερευνά την υπόθεση και όλα δείχνουν πως θα επιβάλει βαριές τιμωρίες.

Τα γεγονότα κατέκρινε ο αγγλικός Τύπος, με τα πρωτοσέλιδα σε αθλητικές και μη εφημερίδες να απεικονίζουν σκηνές από το χθεσινό παιχνίδι και να κάνουν λόγ για νίκη κατά του ρατσισμού.

Αγγλία: Παρέμβαση της FIFA ζητά ο Μπόρις Τζόνσον για την ρατσιστική συμπεριφορά των Ούγγρων
To Top