MESSINIA PLUS

Αγγελοπούλου: “Ευκαιρία για την Καλαμάτα να πάει ψηλότερα”-Όλα όσα έγιναν στην υποδοχή της στο ιστορικό Δημαρχείο

Με όχημα "τη δυναμική κοινωνία της, την ιστορία της και τους δημιουργικούς της ανθρώπους είναι ευκαιρία για την Καλαμάτα να δει την ιστορική επέτειο ως βατήρα για να πάει ψηλότερα", επεσήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την τελετή υποδοχής της στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

«Εύχομαι κύριε Δήμαρχε, μετά από χρόνια να υπάρχει μία σφραγίδα στην οποία θα αναγράφεται ότι το 2021, στα 200 χρόνια από την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμαρχος έκανε πράγματα για τον τόπο του και τους κατοίκους του» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής κατά τη συνάντησή της στο Δημαρχείο της Καλαμάτας με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

«Εμείς ως Δήμος Καλαμάτας προετοιμαζόμαστε για αυτές τις επετειακές εκδηλώσεις. Συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία, με την Εκκλησία μας, με το Πανεπιστήμιο» τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος. Αναφέρθηκε δε στην χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δράση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο «Καλαμάτα 2021- Δρόμοι Ελευθερίας» η οποία αφορά τη μελέτη και ανάδειξη σημαντικών τοπικών παραμέτρων της εποχής του 1821 και τη σύνδεσή τους με το σήμερα.

Ο Δήμαρχος δώρισε στην Πρόεδρο της Επιτροπής αντίγραφο της προκήρυξης «Προειδοποίησις εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς» που δημοσιοποίησε το 1821 η Μεσσηνιακή Γερουσία και απευθυνόταν προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη καθώς και αντίγραφο της σφραγίδας του πρώτου Δήμου Καλαμάτας το 1830. Οι τοπικοί φορείς προσέφεραν ακόμη στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής και τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Επιτροπής και το επιτελείο της αποχώρησαν από το γραφείο του Δημάρχου και μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας όπου τους περίμεναν  κάποιοι από τους  επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και φορείς.

Στα έδρανα παρευρίσκονταν οι:  καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος "Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας", Νίκος Ζαχαριάς,  ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας και ο επιχειρηματίας, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Στα πίσω έδρανα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, η αρχαιολόγος υπεύθυνη των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία, Ξένια Αραπογιάννη,  η γενική γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας, Μαρία Νταμάτη, και η Γενική Διευθύντρια του Δήμου Παναγιώτα Κουράκλη.

Ενώ από τους επικεφαλής των παρατάξεων το παρών έδωσαν οι: Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Ελένη Αλειφέρη, Μαρία Οικονομάκου, Δημήτρης Κουκούτσης, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Λύρας.

Ηχηρές οι απουσίες των: Μανώλη Μάκαρη, Τόνιας Κουζή, Δημήτρη Οικονομάκου, Μιχάλη Αντωνόπουλου.

"ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αγγελοπούλου: "Έχουμε μέχρι στιγμής 640 δράσεις που μας έχουν προτείνει" Προέτρεψε όποιον φορέα ενδιαφέρεται να καταθέσει τις δικές του προτάσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής ώστε να αξιολογηθεί και να ενταχθεί στο συνολικό πρόγραμμα των εορτασμών-Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος "Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας", Νίκος Ζαχαριάς ενημέρωσε επιγραμματικά για τη συγκεκριμένη δράση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει ξεκινήσει ήδη από το 2017 και δώρισε εκ μέρους του Πανεπιστημίου τιμητική πλακέτα στην Γιάννα Αγγελοπούλου

Να υπενθυμίσουμε ότι η δράση "Καλαμάτα 2021-Δρόμοι Ελευθερίας" αφορά τη δημιουργία ψηφιακών πολυμεσικών εφαρμογών που θα αναπλάθουν μνήμες και εικόνες στην πόλη σχετικά με το 1821, με διαδραστικό, εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, ιστορική ταινία- ντοκιμαντέρ για την περίοδο της Επανάστασης, αλλά και γαστρονομικές προεκτάσεις σε συνεργασία με μεσσηνιακές επιχειρήσεις για προσφορά εδεσμάτων και πιάτων εμπνευσμένα από το 1821. Πρόκειται για το "Γεύσεις 21" που μάλιστα έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο γαστρονομική παρουσίαση το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τη συνδρομή των σεφ και σπουδαστών του ΙΕΚ Ορίζων.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι τον Μάρτιο 2020 το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας είχαν ετοιμάσει έναν ολόκληρο μήνα αφιερωμένο στην Επανάσταση, με εκδηλώσεις, ομιλίες αλλά και γαστρονομικές βραδιές που τελικά αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ"

Κατά την έξοδο από το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ: ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2004 ΚΑΙ Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ 2021

Τετ α τετ με τον Βασίλη Τζαμουράνη με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004-Αγγελοπούλου: "Είχες δίκιο που το έθιξες το θέμα, χάσαμε πολλά μετά τους Ολυμπιακούς" απάντησε στον Βασίλη Τζαμουράνη με αφορμή τη δήλωσή του για την κακοδιαχείριση που έγινε τότε. "Πετάξαμε το know how που αποκτήσαμε στα σκουπίδια", είχε δηλώσει νωρίτερα απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους και ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια παρέδωσε εξαιρετικό απολογισμό και περίσσευμα 130 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος. Ωστόσο όλο αυτό δεν αξιοποιήθηκε από τη μετέπειτα κυβέρνηση".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΣ-ΝΤΙΝΑΣ

Συνάντηση στους Αγίους Αποστόλους με την περιφερειακή σύμβουλο της παράταξης Τατούλη, Ντίνα Νικολάκου

 

To Top