ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελής: Πήγαμε να αντικαταστήσουμε 6 μέτρα αγωγού και βρήκαμε σάπια άλλα 12-Το μεσημέρι τινάχτηκε η βάνα στον αέρα!

ΣΧΕΔΟΝ 17 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ

Τους λόγους για τους οποίους έμειναν χθες για σχεδόν 17 ώρες χωρίς νερό, οι κάτοικοι στο Ασπρόχωμα και στην περιοχή του Αεροδρομίου, εξήγησε μιλώντας στο MessiniaLive ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, Τάσος Αγγελής. Να σημειωθεί ότι υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή νερού από τις 6 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να αντικατασταθούν 6 μέτρα προβληματικού χαλύβδινου αγωγού Φ300, στο Ασπρόχωμα, ωστόσο μετά την ώρα αυτή και περίπου μέχρι τις 11 το βράδυ, το νερό στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε επανέλθει.

“ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ Η ΒΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!”

“Πήγαμε να αντικαταστήσουμε 6 μέτρα αγωγού, από τον οποίο χανόταν νερό και τα 6 έγιναν 12 μέτρα καθώς βρήκαμε δίπλα σάπια”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας. Εξηγώντας το χρονικό που εξελίχθηκε σε “θρίλερ”, υποστήριξε πως ενώ γύρω στη μία το μεσημέρι αντικαταστάθηκε ο προβληματικός αγωγός, έκαναν το λάθος, όπως παραδέχτηκε να δώσουν νερό στο Ασπρόχωμα.

“Ήταν λάθος, δεν έπρεπε να δώσουμε τότε το νερό, χάσαμε 3 ώρες από αυτό”, είπε χαρακτηριστικά. “Στις 2 το μεσημέρι, τινάχτηκε η βάνα στον αέρα!”, και αυτό ήταν που τελικά οδήγησε στη πρόσθετη καθυστέρηση, με τους κατοίκους της περιοχής να μένουν χωρίς νερό ακόμα περισσότερες ώρες από αυτές που αρχικά είχαν προγραμματιστεί.

“Τα 6 μέτρα αντικατάστασης μετά και τη ζημιά στη βάνα έγιναν 18 και 20. Έτσι τελικά εκεί που είχαμε προγραμματίσει να αντικαταστήσουμε 6 μέτρα, καταλήξαμε να αντικαταστήσουμε 20”. Όπως δήλωσε, στις 8 παρά τέταρτο το βράδυ έδωσαν το νερό, ωστόσο μέχρι και τις δεκα και τέταρτο ακόμα δεν είχαν νερό στο Ασπρόχωμα”. Όπως μας εξήγησε, καθυστέρησε η εκκένωση του αγωγού, προκειμένου το νερό να φτάσει στο δίκτυο καθαρό και όχι θολό, και αυτό συνέβαλε στην περαιτέρω καθυστέρηση της υδροδότησης της περιοχής.

SOS ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΔΙΚΤΥΟ-ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ Φ800

Για ακόμα μια φορά οι συγκεκριμένες βλάβες και οι πολύωρες διακοπές νερού στον Δήμο Καλαμάτας κάνουν επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το μεγάλο έργο του νέου κεντρικού αγωγού νερού Φ800, που θα λύσει οριστικά τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάζονται λόγω των σάπιων και προβληματικών αγωγών. Το έργο που από το “ΦιλόΔημος Ι” μεταφέρθηκε στο “Αντώνης Τρίτσης” έχει ορίζοντα υλοποίησης τα 2 χρόνια, ωστόσο έχει καθυστερήσει. Έχουν ξεκινήσει να γίνονται τα επιμέρους δευτερεύοντα δίκτυα αλλά πρέπει να επισπευστούν οι εργασίες για τον κεντρικό αγωγό, γιατί το δίκτυο ύδρευσης της Καλαμάτας, λόγω παλαιότητας (από το 1938 ο ένας αγωγός) εκπέμπει ήδη SOS.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top