Επί Σκηνής

«Ανέστης Δελιάς: Ένας άγγελος πεταμένος στα σκουπίδια»: Σε πανελλήνια πρεμιέρα την Τρίτη στην Καλαμάτα

Την Πανελλήνια θεατρική πρεμιέρα του θα κάνει το πρωτότυπο έργο «Ανέστης Δελιάς: Ένας άγγελος πεταμένος στα σκουπίδια» την Τρίτη, 28 Μαΐου και ώρα 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον ρεμπέτη Ανέστη Δελιά, θρυλικό μέλος της «Ξακουστής Τετράς του Πειραιώς» που δημιούργησε το 1933 ο Μάρκος Βαμβακάρης.

Ο “Ανέστος” μας μιλά για το αγαπημένο του μπουζούκι, τις εξαρτήσεις του, τους έρωτές του. Ακολουθούμε τη διαδρομή μιας ταραχώδους ζωής, ενός γνήσιου ρεμπέτη, που έγραψε αξέχαστα τραγούδια και που έφυγε βουλιάζοντας στη σκοτεινή άβυσσο της ηρωίνης, μόλις στα 32 του χρόνια. Μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια του που θα ακούσετε ζωντανά: “Μες στης Πόλης το χαμάμ”, “Ο Νίκος ο Τρελλάκιας” και το προφητικό “Ο πόνος του πρεζάκια”.

Τον Ανέστη Δελιά ερμηνεύει ο τραγουδοποιός Παύλος Μπερμπερίδης.
Το σενάριο είναι της Γεωργίας Καποπούλου και η Σκηνοθεσία του Γιώργου Λουριδά.

Εισιτήρια αποκλειστικά μέσω: https://www.more.com/theater/anestis-delias/

Για τηλεφωνικές προ-κρατήσεις: 6942838569

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Παύλος Μπερμπερίδης

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1987. Είναι σολίστ του μπουζουκιού. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής). Η μεγάλη του αγάπη είναι το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Έχει το δικό του studio μουσικής όπου στήνει παραγωγές, όπως το μουσικό αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη που κινηματογράφησε με τον Γιώργο Λουριδά:

Γιώργος Λουριδάς

Καλαματιανός σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, με πτυχίο Κινηματογράφου από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και σπουδές στο Université de Picardie Jules Verne, της Αμιένης. Τελεί πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2020. Είναι ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Οι Μονόλογοι της Λήδας. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, γυρισμένες εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν βραβευθεί διεθνώς σε πολυάριθμα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

To Top