ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Με μία λακωνική δήλωση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο ίδιος τάσσεται “κατά” της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην μπορεί κάποιος νομικά να αλλάζει το φύλο του πάνω από μία φορά.
ΝΔ και ΔΗΣΥ επανέλαβαν τη θέση τους ότι θα υπερψηφίσουν μόνο υπό την προϋπόθεση να υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ το Ποτάμι τάχθηκε υπέρ.
Κατά τάχθηκαν Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και ΧΑ.

Ακολουθεί επακριβώς η τοποθέτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης:
Εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά”.

ΠΗΓΗ:news247

Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου
To Top