ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδριάντα στη μνήμη του Γιώργου Μπίζου στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ζητά ο Πετράκος

Διεθνές Συνέδριο στην Καλαμάτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ανδριάντα στη μνήμη του Μεσσήνιου δικηγόρου Γιώργου Μπίζου, καθώς και πρόσκληση στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής να παρευρεθεί στην πόλη μας για τις σχετικές εκδηλώσεις, ζητά από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ο Θανάσης Πετράκος

Τι αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, επικεφαλής της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, Θανάσης Πετράκος

Πετράκος: “Να τιμήσουμε τον παγκόσμιο Έλληνα, Γιώργο Μπίζο”

Σήμερα (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ) η γη της μιάς  πατρίδας του παγκόσμιου Ελληνα του Γιώργο  Μπίζου η Νότια Αφρική τον δέχεται  να αναπαυθεί στα χώματα της. Η άλλη  του πατρίδα η Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Μεσσηνία, το Βασιλίτσι πρέπει να τον τιμήσουν όπως του αξίζει. Γιατί ο Γιώργος Μπίζος ηταν ενας Έλληνας που τίμησε τον Άνθρωπο και τις αξίες του όσο ελάχιστοι στον κόσμο. Δεν ήταν   τυχαίος ο Γιώργος Μπίζος. Ήταν πολύ σπουδαίος. Και γι’ αυτό οι απανταχού Έλληνες  πρέπει  αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτόν. Υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των καταπιεσμένων Μαύρων.  Φίλος αδερφός και υπερασπιστής του Μεγάλου Νέλσον Μαντέλα . Δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δικηγόρος των αξιών που εξανθρωπίζουν τον άνθρωπο. Δίπλα στη μεγαλύτερη φυσιογνωμία του εικοστού αιώνα,  τον μεγάλο Νέλσον Μαντέλα, τον ηγέτη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.Για αυτό το θάνατο του τον ανακοίνωσε  με μεγάλη θλίψη ο  ίδιος ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής .Γιατί ο Γιώργος  Μπίζος δεν ήταν απλώς ο φίλος και ο δικηγόρος του Μαντέλα που τον γλύτωσε από τη θανατική καταδίκη. Ήταν ο   ασυμβίβαστος αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο πολέμιος των φυλετικών διακρίσεων  και αρχιτέκτονας του συντάγματος της Νότιας Αφρικής που όχι μόνο αποκατέστησε τα καταπατημένα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας αλλά και κατόρθωσε να φέρει τη συμφιλίωση σε μια χώρα όπου οι οπαδοί του απαρτχάιντ, οι ρατσιστές, οι βασανιστές και οι διώκτες των επαναστατών θα συμβίωναν και συμβιώνουν με τα θύματά τους στον ίδιο τόπο στην ίδια πατρίδα.

Σήμερα που ο  ρατσισμός φουντώνει πάλι σε ολο το  κόσμο ο φασισμός σηκώνει πάλι  κεφάλι και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται είναι καιρός νομίζω να τιμήσουμε πραγματικά αυτό τον μεγάλο Έλληνα αποδεχόμενοι τις προτροπές και τις συμβουλές του.  

Οφείλουμε όμως και ως Περιφέρεια Πελοποννήσου σε   συνεργασία με το Δήμο  Πύλου-Νέστορος να τιμήσουμε τον ΜΕΓΑΛΟ αυτό συμπατριώτη  μας .

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη και τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα προτείνουμε: 

1. Να οργανώσουμε ένα Διεθνές Συνέδριο  στην Καλαμάτα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής  Δημοκρατίας 

2. Να χρηματοδοτήσουμε  ως Περιφέρεια  την δημιουργία του   Ανδριάντα του και σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και με το Δήμο  Πύλου-Νέστορος να στηθεί στο  χώρο του  Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας  . Στις εκδηλώσεις αυτές να κληθεί ο Πρόεδρος της Νότιας  Αφρικής και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

17 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΙΖΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

ΘΕΜΑ: «ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ  Ο  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΖΟΣ»

Κύριε Πρόεδρε ,

Κυριε Περιφερειάρχη

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

 Σήμερα (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ) η γη της μιάς  πατρίδας του παγκόσμιου Έλληνα του Γιώργο  Μπίζου η Νότια Αφρική τον δέχεται  να αναπαυθεί στα χώματα της. Η άλλη  του πατρίδα η Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Μεσσηνία, το Βασιλίτσι πρέπει να τον τιμήσουν όπως του αξίζει. Γιατί ο Γιώργος Μπίζος ηταν ενας Έλληνας που τίμησε τον Άνθρωπο και τις αξίες του όσο ελάχιστοι στον κόσμο. Δεν ήταν   τυχαίος ο Γιώργος Μπίζος. Ήταν πολύ σπουδαίος. Και γι’ αυτό οι απανταχού Έλληνες  πρέπει  αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτόν. Υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των καταπιεσμένων Μαύρων.  Φίλος αδερφός και υπερασπιστής του Μεγάλου Νέλσον Μαντέλα . Δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δικηγόρος των αξιών που εξανθρωπίζουν τον άνθρωπο. Δίπλα στη μεγαλύτερη φυσιογνωμία του εικοστού αιώνα,  τον μεγάλο Νέλσον Μαντέλα, τον ηγέτη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.Για αυτό το θάνατο του τον ανακοίνωσε  με μεγάλη θλίψη ο  ίδιος ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής .Γιατί ο Γιώργος  Μπίζος δεν ήταν απλώς ο φίλος και ο δικηγόρος του Μαντέλα που τον γλύτωσε από τη θανατική καταδίκη. Ήταν ο   ασυμβίβαστος αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο πολέμιος των φυλετικών διακρίσεων  και αρχιτέκτονας του συντάγματος της Νότιας Αφρικής που όχι μόνο αποκατέστησε τα καταπατημένα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας αλλά και κατόρθωσε να φέρει τη συμφιλίωση σε μια χώρα όπου οι οπαδοί του απαρτχάιντ, οι ρατσιστές, οι βασανιστές και οι διώκτες των επαναστατών θα συμβίωναν και συμβιώνουν με τα θύματά τους στον ίδιο τόπο στην ίδια πατρίδα.

Σήμερα που ο  ρατσισμός φουντώνει παλι σε ολο το  κόσμο και τα ανθρώπινα δικαιωματα καταπατούνται είναι καιρός νομίζω να τιμήσουμε πραγματικά αυτό τον μεγάλο Έλληνα αποδεχόμενοι τις προτροπές και τις συμβουλές του. 

Οφείλουμε όμως και ως Περιφέρεια Πελοποννήσου σε   συνεργασία με το Δήμο  Πύλου-Νέστορος να τιμήσουμε τον ΜΕΓΑΛΟ αυτό συμπατριώτη  μας . Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη και τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα προτείνουμε:  1. Να οργανώσουμε ενα Διεθνές Συνέδριο  στη Καλαμάτα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπο την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής  Δημοκρατίας  2. Να χρηματοδοτήσουμε  ως Περιφέρεια  την δημιουργία του    Ανδριάντα  του και σε συνεργασια με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και με το Δήμο  Πύλου-Νέστορος να στηθεί στο  χώρο του    Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας  . Στις εκδηλώσεις αυτές να κληθεί ο Πρόεδρος της Νότιας  Αφρικής και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Θανάσης  Πετράκος

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

Ανδριάντα στη μνήμη του Γιώργου Μπίζου στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ζητά ο Πετράκος
To Top