Αθλητισμός

«Ancient Messene Open»: 45 αθλητές από 16 χώρες στην Ανάληψη

Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» στην παραλία Ανάληψης

Όλα είναι έτοιμα για το 4ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open», που θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» στην παραλία της Ανάληψης.

Για το τουρνουά που φέτος θα συμμετέχουν σε αυτό 45 αθλητές με 15 συνοδούς, από 16 χώρες μεταξύ των οποίων Αμερική, Μαρόκο και πολλές ευρωπαϊκές, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο διοργανωτής Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χαράλαμπος Μακρής.

Στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Υποδεχόμαστε στο Δήμο μας την επόμενη Πέμπτη ένα σπουδαίο τουρνουά, το 4ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open». Είναι το μοναδικό διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα και ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Καλαματιανού παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργου Λαζαρίδη.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας διότι το διεθνές αυτό αθλητικό γεγονός πραγματοποιείται στο Δήμο μας και φέρει το όνομα της Αρχαίας Μεσσήνης, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε τη στήριξή μας μέσω της συνδιοργάνωσης. Στο άμεσο μέλλον θα διερευνήσουμε τις απαιτούμενες υποδομές ώστε να γίνει ο Δήμος πιο φιλικός σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε ότι αφορά στην Αρχαία Μεσσήνη, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα προμήθειας οχημάτων που θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Έχουμε ηθική υποχρέωση να αγκαλιάσουμε αυτή τη διοργάνωση, γιατί η συμμετοχή των αθλητών, αποτελεί παράδειγμα ζωής, αγωνιστικότητας και ανεξάντλητης δύναμης για όλους μας. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να ενημερωθεί για το πρόγραμμα του 4ημέρου και να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Ο αντιδήμαρχος κ. Μακρής δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή η πραγματοποίηση του 4ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο στον δήμο Μεσσήνης, ο οποίος στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις.
Ο κ. Λαζαρίδης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνης που αγκάλιασε τη διοργάνωση και δήλωσε ότι συμμετέχουν 45 αθλητές με 15 συνοδούς από 16 χώρες μεταξύ των οποίων Αμερική, Μαρόκο και πολλές ευρωπαϊκές. Οι αγώνες γυναικών και ανδρών, μονοί και διπλοί θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, πρωί και απόγευμα.
Το Σάββατο στις 7 μ.μ. θα γίνουν οι βραβεύσεις για τα μονά και διπλά αγωνίσματα γυναικών και τα διπλά ανδρών, ενώ την Κυριακή το τουρνουά ολοκληρώνεται με τους μονούς τελικούς των ανδρών.
Το 4ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις ITF, τη Γενική Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Δημοφιλέστερα

To Top