ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aναβάλλεται για τις Απόκριες η συναυλία των ΟNIRAMA στην Καλαμάτα

Από τα Χριστούγεννα, στις Απόκριες μετατίθεται η εορταστική συναυλία του συγκροτήματος των ONIRAMA που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Τα παραπάνω δήλωσε πριν λίγο ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τυπου με φορείς του Νοσοκομείου, της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ, για την πορεία της πανδημίας στη Μεσσηνία.

Οι λόγοι προφανείς και ευνόητοι. Η αύξηση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή, η πίεση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την αύξηση των νοσηλειών, η χαμηλή ανταπόκριση στους εμβολιασμούς που εξακολουθούν να κινούνται με αργούς ρυθμούς, οι συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για το ενδεχόμενο νέων μέτρων την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένης της εκτίναξης των κρουσμάτων σε πάνω από 8.000. Όλα αυτά οδηγούν στην αναβολή μιας τέτοιου εύρους εκδήλωσης, που θα οδηγούσε σε συνωστισμό κόσμου, κάτι που θέλει να αποφύγει στην παρούσα φάση η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

Η αλήθεια είναι οτι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συναυλία στην κεντρική πλατεία υπήρξαν φωνές  και στην αντιπολίτευση που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για μια τέτοια εκδήλωση, που δεν θα ήταν εύκολο να ελεγχθεί. Η Δημοτική Αρχή ήθελε να προσδώσει εορταστικό τόνο και πνεύμα χαράς για τις ημέρες των εορτών, στη σκιά της πανδημίας, και η συναυλία αυτή είχε σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν, ωστόσο τα νέα δεδομένα φρενάρουν τον σχεδιασμό αυτό και καθιστούν απαγορευτική για την ώρα την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναυλίας αυτού του βεληνεκούς.

Αφού λοιπόν στάθμισαν και πάλι τα δεδομένα-που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την πορεία του ιού το επόμενο διάστημα- κρίθηκε από τη Δημοτική Αρχή ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να γίνει μια μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία, γιατί θα ήταν αδύνατο να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, καθώς είναι απρόβλεπτος παράγοντας ο κόσμος που θα συνέρρεε σε έναν ανοιχτό χώρο όπως η κεντρική πλατεία, αφού το συγκρότημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νεολαία.

Με την ελπίδα και την προσδοκία ότι τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, δηλαδή σε 3+ μήνες από σήμερα, η κατάσταση μπορεί να είναι καλύτερη, μετατίθεται η συναυλία για τότε. Όσον αφορά στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος, δεν αλλάζει κάτι στους σχεδιασμούς, και θα γίνουν κανονικά. Κανονικά θα λειτουργήσει και το Καρουζέλ και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Άη Βασίλη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Βεβαίως, επειδή η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα επιδημιολογικά δεδομένα τους πρώτους μήνες του έτους, ίσως προτιμότερο θα ήταν να μετατεθεί οριστικά για το καλοκαίρι η συναυλία.

Μαίρη Περδικέα

To Top