Εικαστικά

Αναβάλλεται για το Μάιο το video mapping στην πρόσοψη του Εικαστικού Σχολείου Καλαμάτας

Αναβάλλεται η δράση που θα προβαλλόταν ταυτόχρονα σε 18 δήμους της χώρας-Μέσα από έργα τέχνης “ζωντανεύει” η ελληνική επανάσταση

Η δράση αφορούσε την ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. Η διάρκεια του video mapping είναι 15 λεπτά. Το βίντεο υλοποίησε το Εργαστήριο TUC TIE Lab (Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου της Κρήτης) ως «προάγγελο» της δράσης!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιoύνταν με την ευθύνη του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου της Κρήτης.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα έδιναν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης. Οι πόλεις που είχε προγραμματιστεί η ταυτόχρονη προβολή video mapping ήταν: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος. Τρίπολη, Χανιά και Χίος. Η δράση είχε προγραμματιστεί για αύριο, 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επιβάλει η συγκυρία, μεταφέρθηκε στις 8 και 9 Μαΐου.

Η προβολή στην Καλαμάτα θα πραγματοποιούνταν στην πρόσοψη του Εικαστικού Σχολείου επι της οδού Ναυαρίνου.

Εκτός από την προβολή επάνω στο επιλεγμένο κτίριο θα δινόταν παράλληλα και ένα show με φώτα στον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο θα συνδέεται με την  προβολή στο κτίριο.

To Top