Παιδί

Ανατροπή με τα self test στα σχολεία-Τη μείωσή τους εξετάζει η Επιτροπή

Προς μείωση των self-test στα σχολεία προσανατολίζεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής εξετάζεται το μέτρο των self test στα σχολεία και στο κατά πόσο είναι ασφαλές να μειωθεί ο αριθμός τους.

Μέχρι σήμερα οι μαθητές των σχολείων εμβολιασμένοι και μη, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο πραγματοποιούσαν self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Στις σκέψεις, ωστόσο, της επιτροπής είναι ο αριθμός των self test να μειωθεί και από δύο να γίνει ένα. Σήμερα, κατά τη συνεδρίασή τους οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων, όπως και το αποτύπωμα που ενδέχεται να έχει αφήσει το τρίημερο της Καθαράς Δευτέρας στους δείκτες της πανδημίας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω πληροφορία ως προς την ημέρα που διεξάγονται τα τεστ. Αν δηλαδή θα είναι μόνο την Τρίτη ή την Παρασκευή ή αν υπάρχει σκέψη για άλλη μέρα.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων εμβολιασμένοι και μη, όπως και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί έχουν παραλάβει ήδη από τα φαρμακεία τα δωρεάν 5 self test, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 1 Μαρτίου έως και 15 Μαρτίου 2022.

πηγή:ieidiseis.gr

Ανατροπή με τα self test στα σχολεία-Τη μείωσή τους εξετάζει η Επιτροπή
To Top