Υγεία

Αναστολή Εργασίας: 5.895 υγειονομικοί εκτός νοσοκομείων

Συνολικά 5.895 πράξεις αναστολής υγειονομικών στα νοσοκομεία, έχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται, πως σήμερα 1/9 εξέπνευσε η προθεσμία των υγειονομικών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, με όσους δεν το έχουν πράξει να τίθενται εκτός νοσοκομείων.

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι ενεργοποιήθηκε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού και η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων.

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας, απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας «πάγωμα» της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Βασικό ζήτημα είναι τώρα τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτές, στο ΕΚΑΒ και σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Αναστολή Εργασίας: 5.895 υγειονομικοί εκτός νοσοκομείων
To Top