ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aναστέλλεται η απόφαση της ΑΑΔΕ: Παραμένουν στη ΔΟΥ Καλαμάτας τα 6 χωριά του Δήμου Οιχαλίας

ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΑΔΕ

Αναστέλλεται τελικά η απόφαση της ΑΑΔΕ  στο κομμάτι που αφορά τη μεταφορά φορολογικής έδρας χωριών του Δήμου Οιχαλίας στη ΔΟΥ Πύργου, τα οποία και παραμένουν ως έχουν, δηλαδή στη ΔΟΥ Καλαμάτας. Η απόφαση αυτή που αφορούσε την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης με επανακαθορισμό των φορολογικών εδρών βάσει του ταχυδρομικού κώδικα, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση και αντιδράσεις στα χωριά, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, όπως έγινε στην Οιχαλία, κάτοικοι χωριών υποχρεώνονταν ουσιαστικά να αλλάξουν φορολογική έδρα, με τη νέα όμως έδρα να είναι σε άλλο, γειτονικό νομό.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, τροποποίησε τη σχετική απόφασή του εξαιρώντας ουσιαστικά τα 6 χωριά της Οιχαλίας. Όμως δεν ήταν τα μόνα που εξαιρέθηκαν, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας ανέκυπτε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, με χωριά και οικισμούς να μεταφέρονται φορολογικά σε ΔΟΥ εκτός της περιφερειακής τους ενότητας. Προκειμένου λοιπόν να εξαλειφθεί το πρόβλημα με ταλαιπωρία των κατοίκων, έγινε διόρθωση του σφάλματος, όπως φαίνεται και στο ΦΕΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σκεπτικό της τροποποίησης της αρχικής απόφασης, υπάρχει “ανάγκη αναστολής της ισχύος διατάξεων αυτής, προκειμένου να εναρμονιστούν ορισμένοι Ταχυδρομικοί Κώδικες με τα διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων”.

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ζητώντας να τροποποιηθεί η απόφαση στο σκέλος που αφορούσε τα 6 χωριά της Οιχαλίας και αυτά να εξαιρεθούν από τη μεταφορά φορολογικής έδρας. Να υπενθυμίσουμε επίσης οτι και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας είχε εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση που αφορούσε τα 6 χωριά του Δήμου.

Αναλυτικά το ΦΕΚ:

Mαίρη Περδικέα

Aναστέλλεται η απόφαση της ΑΑΔΕ: Παραμένουν στη ΔΟΥ Καλαμάτας τα 6 χωριά του Δήμου Οιχαλίας
To Top