ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αναστασόπουλος: GPS σε όλα τα τρακτέρ και νέα φυτοπροστατευτικά για τη δακοκτονία τη νέα ελαιοκομική περίοδο

“Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει-Θέλουμε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες”

Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες για τις ζημιές στις ελιές λόγω του γλοιοσπόριου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος.

“Μπορούμε να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη πόρους καθώς έχει ταμείο για την κλιματική αλλαγή και να πετύχουμε να μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για τους ελαιοπαραγωγούς που έπαθαν ζημιές”, δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας οτι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν στην αύξηση του γλοιοσπόριου προκαλώντας ζημιές στις ελιές.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προσπάθειες αναδιοργάνωσης της δακοκτονίας που κάνει η περιφέρεια, με αναφορά σε έγγραφο που έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητώντας επιπλέον πίστωση περίπου 2 εκ ευρώ για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της δακοκτονίας με νέα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, γιατί ο δάκος έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα φάρμακα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως ανακοίνωσε, στη νέα ελαιοκομική περίοδο θα μπουν GPS σε όλα τα τρακτέρ της δακοκτονίας-το πρόγραμμα εφαρμόστηκε φέτος πιλοτικά σε κάποια τρακτέρ-ώστε να ελέγχεται η έκταση που ψεκάστηκε, η ποσότητα και άλλοι παράγοντες.

 

 

 

 

 

To Top