ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασόπουλος για κτήριο Διοικητηρίου: “Δεν κοσμεί την πόλη-Ενεργοβόρο με παμπάλαιο κλιματισμό-Να απομακρυνθούν τα τμήματα αμιάντου”

Της ανακαίνισης του κτηρίου του Διοικητηρίου της Καλαμάτας υπεραμύνθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ενός κτηρίου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 70 με τις τότε προδιαγραφές κτηρίων και πλέον μετά από 45 χρόνια είναι ενεργοβόρο και μη υγιεινό. Ένα “άρρωστο” κτήριο, με παμπάλαιο κλιματισμό, νερά που τρέχουν, υγρασία, ενώ σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών απαιτείται και ενίσχυση της στατικότητάς του. Ο Στάθης Αναστασόπουλος όμως έθεσε και μια ακόμη παράμετρο, αυτή του αμιάντου. Οπως μας δήλωσε, “κάποια τμήματα του κτηρίου έχουν αμίαντο που πρέπει να απομακρυνθούν”.

Το Διοικητήριο Καλαμάτας αυτή τη στιγμή δεν κοσμεί την πόλη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο για την πόλη που όμως πρέπει να γίνει καλαίσθητο, υγιεινό και ασφαλές”, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Πρόκειται για κτήριο ενεργοβόρο, με παμπάλαιο κλιματισμό, , με αμίαντο σε κάποια τμήματά του που πρέπει να απομακρυνθούν”, δήλωσε ο Στάθης Αναστασόπουλος. Η μελέτη ανακατασκευής του κτηρίου που ανέλαβε η ΤΕΜΕΣ, αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή τη διαδικασία, καθώς όπως είπε, “προχωράει πιο γρήγορα η διαδικασία. Διαφορετικά θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο”.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε πως το ιδιοκτησιακό του κτηρίου δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσε-καθώς το διεκδικεί το Δημόσιο- ωστόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιδιώξει με χρησιδάνειο να συνεχίσει να έχει τη χρήση του κτηρίου, στο οποίο θα στεγαστούν και άλλες Υπηρεσίες.

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ”

Ο Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στις εργασίες συντήρησης του κτηρίου που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και έχουν να κάνουν με την αφαίρεση των γκράφιτι από τους τοίχους του κτηρίου, την αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρων, και γενικότερα τον εξωτερικό καλλωπισμό του κτηρίου. “Δεν μπορούμε να ανεχτούμε κάποιους να κάνουν το κέφι τους”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους “καλλιτέχνες” των γκράφιτι.

ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ

Απαντώντας σε ερώτηση του MessiniaLive για τη σπατάλη νερού που γίνεται στην παρούσα φάση, και στο έγγραφο της ΔΕΥΑΚ που κάνει λόγο για αδικαιολόγητη σπατάλη νερού, ο Στάθης Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι θα αξιοποιηθεί μια γεώτρηση που υπάρχει και έτσι θα εξασφαλίζει νερό για όλα τα ποτίσματα.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top