ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασόπουλος: Φαίνεται μια μετατόπιση του κυκλώνα προς Δυτικά – Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα Π.Φωτέας η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκάλεσε έκτακτα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Η σύγκληση του Οργάνου κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι επόμενες ώρες βάσει των στοιχείων που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, θεωρούνται κρίσιμες για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο το Νομό Μεσσηνίας, με κυριότερα τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις.

 

Βασικές Οδηγίες Προστασίας

Ενόψει της επέλασης της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός», από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

  1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

2721361426, 2721361424 τα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας

Η εισαγωγή του Στάθη Αναστόπουλου

Οι εκπρόσωποι των Δήμων

Οι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και ο Διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος

Ο Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας
Προσοχή στα ρέματα!

Ο Διευθυντής Δασών Γιώργος Σωτηρόπουλος

Για κατολισθήσεις στη Μάνη μίλησε ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας

Οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας και ο Διευθυντής ΔΑΟΚ

Ο Δημήτρης Μπούζας της ΔΕΔΔΗΕ

Σε επιφυλακή και η ΟΑΚ 4Χ4 τόνισε ο Κώστας Βλαχονικολός

To Top