ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασόπουλος: “Δώσανε 268.000 € σε πανηγύρια κι αφήσανε χωρίς συντήρηση τα μηχανήματα”

Η Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Την κατάσταση που επικρατεί στον μηχανολογικό εξοπλισμό και στο υπάρχον προσωπικό του αρμόδιου τεχνικού τμήματος της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, περιέγραψε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του ο νέος αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος άσκησε κριτική στην απελθούσα περιφερειακή αρχή τονίζοντας ότι “διέθεσε 268.000 € για πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια και άφησε χωρίς συντήρηση και προσωπικό τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας”.

Ήδη έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των απαιτήσεων και των αιτημάτων και θα γίνουν ενέργειες πρόσληψης τουλάχιστον 4 συμβασιούχων για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Είχε προηγηθεί χτες επίσκεψη στο συνεργείο μηχανημάτων έργου της Π.Ε. Μεσσηνίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, συνοδεία αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Μαζί του ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Γιαννακέας και ο Προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Σταύρος Καρτερολιώτης.
Έγινε συνάντηση με τους ελάχιστους εναπομείναντες εργαζομένους (χειριστές και τεχνικό) και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα του συνεργείου μηχανημάτων έργου.
Αμέσως έγινε αντιληπτό ότι η υποστελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος είναι μεγάλη και η ανάγκη ενίσχυσής του επιτακτική.
Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της κατάστασης των μηχανημάτων από τους ειδικούς, ελάχιστα μηχανήματα είναι λειτουργικά, ενώ στο σύνολό τους απαιτείται να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, ενώ σε πολλά εξ΄αυτών η επισκευή τους είναι ασύμφορη.
Δεδομένου ότι, η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία διάλυσης και εγκατάλειψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας διαβεβαίωσε τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ότι υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του συνεργείου μηχανημάτων έργου.

Δεν δουλεύει ο μηχανισμός της μιας πόρτας στο φράγμα Παμίσου.

Σήμερα ο κ.Αναστόσπουλος επισκέφτηκε το φράγμα του Παμίσου και καταγράφηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν κι εκεί, τα οποία και ανέλυσε στην συνέντευξη τύπου.

Σε ερώτηση του Messinialive, αν γίνει κάποιο έκτακτο σοβαρό περιστατικό, όπως μια πλημμύρα, πόσα μηχανήματα της Περιφέρειας θα συνδράμουν, απάντησε “κανένα”!

To Top