ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασόπουλος: Δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό κλιμάκιο υπό τον ΕΟΔΥ

Στην διαδικασία ανίχνευσης κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς κυρίως, της Καλαμάτας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο.
Σε δηλώσεις του στο Messinialive συνεχάρη το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για την διαδικασία αυτή για να γίνει το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον σωστό τρόπο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους γονείς, ζήτησε να μην παρατηρηθεί συνωστισμός έξω από τα Σχολεία κατά την διάρκεια της παραλαβής των παιδιών.

Επεσήμανε την υποστήριξη της Περιφέρειας σε όλες τις δομές που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και πλέον η υπηρεσία πρόνοιας διαθέτει δυο νέους υπαλλήλους στην ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων, σε έναν τομέα που όπως τόνισε, υπήρχε υστέρηση. Eίπε πως άμεσα θα δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό κλιμάκιο υπό τον ΕΟΔΥ, ώστε μέσω της συνεργασίας να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

“Συνεργαζόμαστε με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στηρίζουμε πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες, είτε προέρχονται κεντρικά από την κυβέρνηση, είτε διεξάγονται σε τοπικό επίπεδο από την πλευρά των δήμων. Με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, οι δύο νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας, έχουν τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Υγείας όπου δημιουργούμε έναν υποστηρικτικό μηχανισμό στελεχωμένο από την μία επισκέπτρια υγείας που ήδη υπηρετεί στην Π.Ε. και τους δύο εν λόγω υπαλλήλους, καθώς και με νοσηλευτικό προσωπικό, όπως κι έναν οδηγό.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό που θα υποστηρίζει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία κάνουν εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια όσον αφορά την έγκαιρη διάγνωση κρουσμάτων, προκειμένου οι επιστήμονες να λαμβάνουν τα μέτρα που πρέπει” σημείωσε χαρακτηριστικά.

To Top