Υγεία

Αναστασόπουλος: 300.000 ευρώ διέθεσε η Περιφέρεια στις υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας για τον κορονοϊό

“Η Μεσσηνία έχει μέχρι στιγμής μια πολύ καλή επιδημιολογική κατάσταση” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Αναλυτικά τι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος:

“Στα πλαίσια της πανδημίας του κορονωιού, στην οποία η Μεσσηνία μέχρι στιγμής έχει μια πολύ καλή κατάσταση, θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου προς το υγειονομικό προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην περίθαλψη των νοσούντων. Επ’ ευκαιρίας της έναρξης των εμβολιασμών θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός και να προτρέψω τους πολίτες προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στήριξε τις Υγειονομικές δομές της περιοχής μας, το Γεν. Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, τα Κέντρα Υγείας τα οποία ενισχύθηκαν με προμήθεια ISOBOX.

Περαιτέρω η Περιφέρεια στήριξε και άλλους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ κλπ.) με υγειονομικό υλικό προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικό κπλ.). Επιπλέον πραγματοποιήθηκε προμήθεια rapid test για επιδημιολογικούς σκοπούς και διατέθηκαν στα Κέντρα Υγείας (2000 τεστ για εργάτες γης και 700 για αθλητικά σωματεία). Το συνολικό ποσό που διατέθηκε έως σήμερα για τη Μεσσηνία ανέρχεται σε 300.000 €”.

To Top