ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Άναψε φωτιές” ο Καπέλιος στον Χαρδαλιά για την κριτική στην Πολιτική Προστασία

"Φωτιές" άναψε το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" κατά την διάρκεια της σύσκεψης για την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση, η τοποθέτηση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη οικονομικών και διοίκησης και πρώην Αρχηγού της πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιου, σχολιάζονττας την κατάσταση στον τομέα ευθύνης του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Καπέλιος ενώ αρχικά ευχήθηκε ένα καλό καλοκαίρι χωρίς προβλήματα και με λίγα πυροσβεστικά συμβάντα, τόνισε ότι "η πανδημία που ενέσκηψε στη χώρα ήταν ένα καμπανάκι για το κράτος για να αποκτήσει ένα καλό και αξιόπιστο σύστημα υγείας", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε γιατί στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί".

Ο Βασίλης Καπέλιος την ώρα που ασκεί κριτική στην οργάνωση και την λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της πολιτικής προστασίας της χώρας και σχολιάζοντας την τοποθέτηση που ακούστηκε νωρίτερα ότι "είμαστε σε καλή κατάσταση" ο κύριος Καπέλιος ήταν καταπέλτης, απαριθμώντας ελλείψεις και δυσλειτουργίες του μηχανισμού.
Συγκεκριμένα προειδοποίησε τον κ. Χαρδαλιά ότι δεν θα είναι ευχάριστος με την τοποθέτηση του και σχολίασε ότι "Η πολιτική προστασία είναι σε δύσκολη κατάσταση και δεν έχει κάνει σοβαρά βήματα τα τελευταία χρόνια αλλά ούτε και τώρα έχει προχωρήσει σε σοβαρή αναβάθμιση".
Δικαιολογώντας την θέση αυτή υποστήριξε ότι "το κεντρικό τμήμα της πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιείται στην Αττική, δεν έχει αμεσότητα, επικοινωνία και διασύνδεση με την περιφέρεια, η οποία μαστίζεται από εγκατάλειψη και από μη επανδρωμένα γραφεία, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον".

Συνεχίζοντας παρατήρησε ότι "ευτυχώς τα ένστολα τμήματα έχουν οργάνωση και ικανότητα και διασώζουν κάπως την κατάσταση", όμως αναφερόμενος στις τελευταίες πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα είπε πως η μετακίνηση 25 μάχιμων υπαλλήλων από την Μεσσηνία, που συνιστά μετακίνηση ολόκληρου Πυροσβεστικού Σταθμού Δ τάξης, δεν έγιναν στον σωστό χρόνο και αριθμό κι αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.

Σχετικά με την Αεροπυρόσβεση είπε πως "έχει γίνει υπερβολή και σε αυτόν τον τομέα, αφού εκεί που είχαμε λίγα, τώρα έχουμε πλεόνασμα, όμως το ελικόπτερο δεν είναι γαϊδούρι και το πληρώνει ο ελληνικός λαός", ενώ έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι "ακόμα και οι εθελοντές είναι εγκατελειμμένοι, χωρίς μέσα και δεν ξέρουν που ανήκουν".
Η τοποθέτηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ανέβασε τους τόνους στην αίθουσα και η απάντηση του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά έγινε με αρκετή ένταση αλλά με στοιχεία και επιχειρήματα, δικαιολογώντας αρκετά από τα αναφερόμενα και απαριθμώντας τις καινοτομίες και τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται επί των ημερών του.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

"Με ενοχλεί πάντα η αδικία"

"Εξεπλάγην με την τοποθέτηση του Βασίλη"

To Top