ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοπή καρδιάς η αίτια θανάτου του γιατρού Νίκου Γραμματικόπουλου

Ανακοπή καρδιάς είναι η αιτία θανάτου του διευθυντή της Κλινικής Covid Νίκου Γραμματικόπουλου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιάννη Δούζη που ενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 54χρονος πνευμονολόγος-ψυχή της Κλινικής Covid εντοπίστηκε χθες το πρωί νεκρός στην περιοχή της Καζάρμας, όπου είχε πάει για κυνήγι. Η καρδιά του τον πρόδωσε και πέθανε στο σημείο όπου εντοπίστηκε απο την Αστυνομία και τους δικούς του που τον αναζητούσαν.

Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη και οδύνη στους συναδέλφους του και στους ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει, ενώ  το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχασε ενα από τα κορυφαία ιατρικα στελέχη της, έναν σπουδαίο επιστήμονα.

Ο ίδιος ρίχτηκε από την πρώτη στιγμή στη μάχη με την πανδημία, χωρίς να δειλιάσει, χωρίς να λιποψυχήσει, παρά τα εξαντλητικά ωράρια και την ευθύνη για τους ασθενείς που έδιναν και δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην Κλινική Covid, της οποίας προΐστατο. Τελικά ασθένησε και ο ίδιος πριν ένα μήνα απο κορονοϊό. Το ξεπέρασε, επέστρεψε και πάλι στα καθήκοντά του, ωστόσο χθες τον πρόδωσε η καρδιά του. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας και η Μεσσηνία θρηνούν έναν λαμπρό γιατρό και έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Μαίρη Περδικέα

Ανακοπή καρδιάς η αίτια θανάτου του γιατρού Νίκου Γραμματικόπουλου
To Top