ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώνει Αντιδημάρχους ο Βασιλόπουλος

ΟΙ 4 ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τους νέους Aντιδημάρχους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά και από τις επαφές και τις διαβουλεύσεις που είχε με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών που απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μessinialive ο κ.Βασιλόπουλος θα ανακοινώσει το μεσημέρι τέσσερις “δικούς του” Aντιδημάρχους, δηλαδή εκλεγμένους από την παράταξη “Δημιουργική πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας”, με τους σίγουρους να είναι οι: Γιώργος Φάβας, Γιάννης Μπάκας και Νίκος Μπασακίδης.
Ο τέταρτος Αντιδήμαρχος από την παράταξη του δημάρχου – μέχρι στιγμής δεν έχει “κλειδώσει” και θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του ίδιου του Δημάρχου που και πως θα αξιοποιήσει άλλα στελέχη και τις “καραμπόλες” που θα γίνουν…

Ξεκαθάρισαν οι συμπράξεις
Με βάση τις επαφές που προηγήθηκαν και την σύμπραξη με την παράταξη του Δημάρχου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μας, μία Αντιδημαρχία θα λάβει η παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου και άλλη μια αυτή της Ελένης Αλειφέρη, συμπληρώνοντας έτσι τους 6 Αντιδημάρχους.

“Συνομίλησα με όλους”!

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος όπως τόνισε ξεκάθαρα στο δημοτικό συμβούλιο, συνομίλησε με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και προσπάθησε να βρει ένα κοινό βηματισμό και μια βάση συνεννόησης.
Πολύ κοντά σε συμφωνία έφτασε και με την παράταξη “Ανοικτός δήμος ενεργοί πολίτες”, με τον επικεφαλής του συνδυασμού Μανώλη Μάκαρη να είναι μεν θετικός σε μία πιθανή σύμπραξη στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όμως υπήρξαν έντονες εσωτερικές αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους και η προσπάθεια δεν καρποφόρησε.
Παράλληλα το μεσημέρι ο Δήμαρχος θα ανακοινώσει και τη σύνθεση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και οργανισμών του δήμου, με τον Κώστα Αθανασόπουλο να είναι φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της Κεντρικής αγοράς Καλαμάτας, ο Τάκης Βασιλόπουλος είναι κοντά στο να παραμείνει στον Αθλητικό Οργανισμό, ο Σαράντος Μαρινάκης – αν δεν γίνει Αντιδήμαρχος – να προαλείφεται για πρόεδρος στην ΔΕΥΑΚ, η οποία έχει μπροστά της σπουδαίο και σημαντικό έργο, ενώ προβάδισμα για το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο έχει ο Παντελής Δρούγας, ο οποίος είναι απόστρατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και γνωρίζει τα θέματα αυτά. Θέση ευθύνης αναμένεται να πάρει κι ο Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.

Μεγάλο ζητούμενο η συναίνεση και οι συνεργασίες

Πέρα από τα πρόσωπα και τις φιλοδοξίες του καθενός, μεγάλο ζητούμενο είναι η συναίνεση και η συνεργασία μεταξύ όλων των δημοτικών παρατάξεων. Συνεργασίες γίνονται όταν υπάρχει κοινός γνώμονας και όχι παζάρι θέσεων και το νέο τοπίο όπως έχει διαμορφωθεί απαιτεί προγραμματικές συγκλίσεις στη βάση των θέσεων όπως αυτές τις ψήφισε ο Καλαματιανός λαός. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας χρειάζεται την πολυφωνία, τις ξεκάθαρες θέσεις και τις γόνιμες προτάσεις. Δεν χρειάζεται τις “φτηνές” κόντρες για το θεαθήναι

Ανακοινώνει Αντιδημάρχους ο Βασιλόπουλος
To Top