Τουρισμός

Ανακαλύπτοντας την Μεσσηνία του Επισκέπτη

Ταξίδι στη Μεσσηνία, ταξίδι στη φύση, το χρόνο και τον πολιτισμό όλο το χρόνο. Τι έχουμε, τι θέλουμε, τι μπορούμε. Εμβαθύνοντας στο τουριστικό μας προϊόν

Η “ομάδα Πάμε Βόλτα“, το “Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας“, ο Δίαυλος Καινοτομίας “ο Σπόρος” και η Local Moods ξεκινούν μια σειρά εκδηλώσεων – ανοιχτών συζητήσεων που σκοπό έχουν να ξεκινήσουν από μηδενική βάση την συζήτηση για τον τουρισμό. Στόχος να απαντηθούν τα επαναλαμβανόμενα αναπάντητα ερωτήματα ώστε να γνωρίσουμε τον επισκέπτη της περιοχής και να οργανώσουμε με μεράκι και φαντασία τον χρόνο του. Ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος μας, εξερευνούμε πως αυτές μπορούν να μετασχηματιστούν σε τουριστικό προϊόν και αποφασίζουμε τι θέλουμε να πετύχουμε και πως.

Αφού κάνουμε μια επισκόπηση των πραγματικών βασικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της περιοχής και μιλήσουμε για τους κινδύνους που κρύβει η χωρίς σχέδιο τουριστική ανάπτυξη, θα εστιάσουμε σε τέσσερις μεγάλες “κατηγορίες”: Γαστρονομία, Αθλητισμός, Φυσικό περιβάλλον και Θάλασσα.
Ο Ηλίας Μπιτσάνης, ο Γιάννης Σχίζας, ο Δημήτρης Πουλόπουλος, ο “Γαστροναύτης” Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, ο Θύμιος Αλεξόπουλος και η Ανθή Σκαρπαλέζου με σύντομες αλλά στοχευμένες εισηγήσεις θα θέσουν την βάση για την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας Ελευθερία (Γεωργούλη 26, Καλαμάτα) με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, μαθαίνουμε, προβληματιζόμαστε και συζητούμε για τον τουρισμό που χρειαζόμαστε.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/275777109586730

Πληροφορίες: 2721095799 / info@osporos.com

Ανακαλύπτοντας την Μεσσηνία του Επισκέπτη
To Top