Αθλητισμός

Ανακαινίστηκε η “Τέντα” – Επόμενος στόχος ένα κανονικό κλειστό!

Παραδόθηκε σήμερα και επίσημα στο κοινό της πόλης η ανακατασκευασμένη "Τέντα" μετά τον αγιασμό που τελέστηκε μπροστά από την κεντρική είσοδο, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και πολλών αυτοδιοικητικών μελών του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και εκπροσώπων των ομάδων και των συλλόγων που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο.

Η ανακατασκευή του γηπέδου αφορούσε στην αλλαγή του καλύμματος με νέο τεντόπανο, την τοποθέτηση νέων φωτιστικών led στην οροφή και τριών ανεμιστήρων οροφής προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας στη σάλα.

O λόγος και η ευχή της Εκκλησίας

Μαζί με αυτά έγινε και συντήρηση των αποδυτηρίων που βάφτηκαν με νέα χρώματα και ευπρεπίστηκαν.
Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στο κόστος της ανακατασκευής που έφτασε τις 400.000 ευρώ και τόνισε ότι "αυτά είναι χρήματα των δημοτών", αφού δεν τελεσφόρησε καμία χρηματοδότηση από όσες ζητήθηκαν από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα Νίκος Μπασακίδης ευχήθηκαν σε όσους χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο της "Τέντας" να το χαρούν, αλλά να προσπαθήσουν να το κρατήσουν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, χωρίς ζημιές και με μεγάλη φροντίδα στην καθαριότητα.

Ακολούθησε αγώνας μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής σε πολύ ωραίο κλίμα και μια μικρή επίδειξη από τις μικρές αθλήτριες του Φ.Ο.Κ. που επίσης χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο.

Η δήλωση του Νίκου Μπασακίδη

Ένα ζήτημα υπάρχει με τον κλιματισμό του γυμναστηρίου κατά τις θερμές ημέρες του χρόνου και ήδη εξετάζονται κάποιες λύσεις, οι οποίες βέβαια έχουν μεγάλο κόστος.
Με τον καλύτερο εξαερισμό, την μείωση του θερμικού φορτίου από τα φώτα led και με την καλύτερη ποιότητα του καλύμματος υπάρχει μια βελτίωση στην εσωτερική θερμοκρασία.

Επόμενο έργο που πρέπει να γίνει είναι να αλλαχτούν οι μπασκέτες με άλλες σύγχρονες.

Κι αφού η "Τέντα" ανακαινίστηκε, πλέον η Δημοτική αρχή πρέπει να ρίξει όλο της το βάρος για την απόκτηση ενός κανονικού κλειστού "παλέ ντε σπορ" σε δημοτικό οικόπεδο, χωρητικότητας τουλάχιστον 3.500 θέσεων και με αίθουσες γυμναστικής κάτω από τις κερκίδες.

Οι ευχές του πρώην προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννη Κουτραφούρη

H δήλωση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Οικονομάκου

To Top