Απόψεις

“Ανάγκη τεκμηριωμένων απαντήσεων για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από τα 5G στην Καλαμάτα”

Μπούζα: Ανάγκη τεκμηριωμένων απαντήσεων για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη της Καλαμάτας.
 
“Με συνοπτικές διαδικασίες από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και χωρίς την άποψη ειδικών επιστημόνων που θα ενημερώνουν υπεύθυνα για τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την ακτινοβολία των δικτύων 5G , δόθηκε το πράσινο φως και προχώρησε η πιλοτική εφαρμογή του πρώτου δικτύου της WIND στην πόλη της Καλαμάτας.
Επειδή πληθώρα δημοσιευμάτων, για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, έχουν ανησυχήσει την κοινωνία  και έχει παρατηρηθεί πως μέχρι σήμερα κανένα άλλο Δημοτικό Συμβούλιο της Χώρας δεν έχει  αποδεχθεί αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, πλην της Καλαμάτας, απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες μιας και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη ευρέως η τεχνολογία αυτή και δεν υπάρχουν αξιόπιστα δείγματα περί της ασφάλειάς του ή όχι.
Στη χρήση αυτής της τεχνολογίας  χρησιμοποιούνται δίκτυα μεγαλύτερης ταχύτητας  από τα δίκτυα 4G  και ειδικότερα  πολύ υψηλές συχνότητες εκπομπής μέχρι 30 GHz, που επηρεάζονται από  φυσικά εμπόδια, κάτι που πιθανόν αυξήσει σημαντικά και τον αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Στο διαδίκτυο από το οποίο αντλούνται πληροφορίες, υπάρχει ασάφεια μεν, σχετικά με την πιθανή επικινδυνότητά του, αλλά και εκκλήσεις δε, επιστημόνων και γιατρών, που προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.
Πριν την αποδοχή της χρήσης αυτής της τεχνολογίας στην πόλη της Καλαμάτας, έπρεπε να έχει γίνει εκτενής ενημέρωση και να μην εμφανίζεται ως πρωτοπόρο κάτι που οι λοιποί αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ελλάδας και της Ευρώπης, αποφεύγουν .
Δεν νοείται ως υγιής πρακτική κυρίως αιρετών που έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο εκπροσώπησης των πολιτών, η αποδοχή τυφλά κάθε πρωτοβουλίας, επειδή ψευδεπίγραφα εμφανίζεται ως πρωτοπόρα και εκπορεύεται ίσως από άτομα ανήκοντα σε ταυτόσημο ιδεολογικό χώρο. Αυτό συνιστά παθογένεια και πρέπει να σταματήσει.
Η επιστημονική ενημέρωση εν προκειμένω, καθίσταται αναγκαία προκειμένου να σταματήσει η ανησυχία και η πιθανή δαιμονοποίηση αυτής της τεχνολογίας.
Άλλωστε είναι γνωστό πως μόνο η ενημερωμένη κοινωνία αντιδρά σωστά και πολιτισμένα”.

Καλαμάτα 1-8-2019

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και
Θεμάτων Μεσσηνίας

“Ανάγκη τεκμηριωμένων απαντήσεων για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από τα 5G στην Καλαμάτα”

Δημοφιλέστερα

To Top