Εικαστικά

“Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας”: Εικαστικά έργα από μαθητές 10 σχολείων της Καλαμάτας

Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων «Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας» και καλοκαιρινές μουσικές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου, τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουνίου

H Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Μεσσηνίας διοργανώνουν Εικαστική έκθεση μαθητικών έργων με θέμα «Αναδημιουργώ, ανακυκλώνοντας», σε συνεργασία με την πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και τη Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουνίου στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (στην αίθουσα δίπλα από το αμφιθέατρο), παράλληλα με τις καθιερωμένες καλοκαιρινές μουσικές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 19:30-22:30. Οι μαθητικές συναυλίες και τις δύο ημέρες θα ξεκινήσουν στις 21:00, στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Το θέμα της έκθεσης είναι «Αναδημιουργώ, ανακυκλώνοντας», όπως προτάθηκε φέτος, ως ενιαία πανελλήνια θεματική για μαθητικές εκθέσεις στο τέλος του σχολικού έτους, από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της συνολικής δημιουργίας των μαθητών από τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας με μια χαρακτηριστική και ενδεικτική επιλογή έργων των μαθητών τους, σχετική με τη θεματική της έκθεσης. Μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες από ευτελή και «άχρηστα» υλικά, οι μαθητές όλων των βαθμίδων μας παρουσιάζουν ιδέες για επανάχρηση, ενσωμάτωση και ανάδειξη των άχρηστων υλικών σε εικαστικά έργα.

Αντίστοιχες μαθητικές εκθέσεις (με την ίδια ενιαία θεματική) έχουν παρουσιαστεί φέτος από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χίο.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα σχολεία:

2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (Εικαστικός: Μαργαρίτα Σταυράκη)
2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας (Εκπαιδευτικός: Αθηνά Μακρή, Περιβαλλοντικό πρόγραμμα)
10ο ΔΣ Καλαμάτας (Εικαστικός: Μαρία Μπουρίκα)
12ο ΔΣ Καλαμάτας (Ομάδα εκπαιδευτικών: Εικαστικός -Αγγελική Πολυχρόνη, Σταυρούλα Κουβάτσου)
19ο ΔΣ Καλαμάτας (Εικαστικός: Αθανασία Κατσιλιέρη)
24ο ΔΣ Καλαμάτας (Εικαστικός: Σπύρος Κλαμπατσέας)
Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας (Εικαστικός: Αθανασοπούλου Παυλίνα )
4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (Ομάδα εκπαιδευτικών: Σταυρούλα Νικολετσέα, Παναγιώτα Κάτσου, Πρόγραμμα: «Διατροφή και Υγεία»)
Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου (Ομάδα εκπαιδευτικών: Δρακοπούλου Αγγελική, Αργυράκη Βασιλική, Πέμα Χριστίνα)
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Αρβανίτη, Πρόγραμμα: Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες)

“Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας”: Εικαστικά έργα από μαθητές 10 σχολείων της Καλαμάτας
To Top