ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεσα η τουριστική αξιοποίηση της περιουσίας Παναγιώταρου

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, το συμβόλαιο μεταβίβασης στο Δήμο Καλαμάτας της περιουσίας του Ιδρύματος Παναγιώταρου, που τελούσε σε εκκαθάριση.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, ενώπιον της συμβολαιογράφου Μάρθας Ζωντανού, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκπροσωπώντας το Δήμο και ο Βασίλειος Χαντζής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου και εκπρόσωπος του ΔΣ του υπό εκκαθάριση Ιδρύματος.

Στο Δήμο Καλαμάτας περιέρχονται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, που κατέλιπαν οι δωρητές Βασίλειος και Ευδοκία Παναγιώταρου, τα οποία συνίστανται σε σημαντικά κτήρια στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας και σε μεγάλης εκτάσεως (περίπου 18 στρεμμάτων) αγροτεμάχια, καθώς και σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την κυρία Ζωντανού για την αρτιότητα των νομικών της γνώσεων και τη μεγάλη προσπάθειά της, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης, που – δεδομένης της ελληνικής γραφειοκρατίας – διήρκεσε χρόνια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι «από εδώ και στο εξής, ο Δήμος Καλαμάτας έχει την ευθύνη της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης της περιουσίας Παναγιώταρου σε τουριστική κατεύθυνση. Η περιουσία αυτή αποτελεί την «καρδιά» της Μικρής Μαντίνειας. Με την καλή της αξιοποίηση, θα υπάρξει συμβολή στη γενικότερη ανάπτυξη της Μικρής Μαντίνειας».

OI ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νίκας: Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το υπόγειο ποτάμι”

Ο Δήμαρχος επεσήμανε την ύπαρξη ενός υπόγειου ποταμού, ο οποίος διέρχεται μέσω της εδαφικής εκτάσεως του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι αυτό το ποτάμι κινούσε μύλους παλαιότερα. Μάλιστα, υπάρχει από τα αρχαία χρόνια και αναφέρεται σε αυτό ο περιηγητής Παυσανίας.
Με την αξιοποίησή του είναι δυνατή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες του συγκροτήματος.

Π

ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα αρχίσει αμέσως τη διαδικασία αξιοποίησης, με διαγωνισμό, δεδομένου ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.Θα αξιοποιηθούν τα παραλιακά κτήρια παραπλεύρως του δρόμου και η έκταση 18 στρεμμάτων.

To Top