Άμεσα οι προσλήψεις σε Υγεία και Αστυνομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεσα οι προσλήψεις σε Υγεία και Αστυνομία

Πυρετώδεις συνεδριάσεις και επαφές του πρωθυπουργούΣήμερα ο νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ

Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας δίνει η κυβέρνηση και χθες σε ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις στην υγεία και στην αστυνομία. Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), ενώ ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον επενδυτή Prem Watsa αλλά και τον Μαργαρίτη Σχοινά που θα είναι ο νέος Έλληνας επίτροπος.
Οι συσκέψεις -εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα- είναι συνεχείς. Η οικονομία παραμένει στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, ωστόσο ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.
Συσκέψεις
Χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου. Στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:
* Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται πως την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και είχε αναφερθεί στην ανάγκη επιτάχυνσης των προσλήψεων στον κρίσιμο κλάδο των νοσηλευτών.
* Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα -και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους- 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό είχε υπάρξει «γαλάζια» προεκλογική δέσμευση.

Το ΚΥΣΕΑ

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ και θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα αναφερθεί στην επιλογή ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, με πρώτο φαβορί τον Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι ο Γ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει για τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού.
Συναντήσεις
Να σημειωθεί πως το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη. Θα ακολουθήσει το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει μία πρώτη εικόνα του πλαισίου που θα κινηθεί στην τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια. Όπως είναι αναμενόμενο, κεντρικό θέμα στις πρώτες κοινοβουλευτικές μάχες θα είναι η οικονομία.
Ωστόσο, η κυβέρνηση εστιάζει και σε μία σειρά άλλων θεμάτων -από τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες έως την κατάργηση του ασύλου- προκειμένου να δώσει ένα στίγμα αλλαγής πορείας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σχετικές ρυθμίσεις θα περιληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον μήνα.

www.naftemporiki.gr

Άμεσα οι προσλήψεις σε Υγεία και Αστυνομία
To Top