Τροφή για σκέψη

ALTE: Στα 30.000 € το πρόστιμο από το Δήμο Καλαμάτας στην Πελοπόννησος ΑΕ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 30.000€,  ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ “ΕΚΘΕΣΗ” ΑΠΟ ΤΗΝ ALTE

Το θέμα της επιβολής προστίμου από τον Δήμο Καλαμάτας στην Πελοπόννησος ΑΕ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, για την έκθεση ALTE που έγινε τον Απρίλιο στον υπαίθριο χώρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση επιβολής του συγκεκριμένου προστίμου.

Ο Δήμος Καλαμάτας επικαλούμενος παράβαση νόμου επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στους διοργανωτές της Alte Peloponnese, γιατί χρησιμοποίησαν τον όρο “έκθεση”, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία για ανάλογες διοργανώσεις σε υπαίθριους δημόσιους ή δημοτικούς χώρους απαιτείται αφενός η έγγραφη δέσμευση με τον οικείο Δήμο, όπου καθορίζονται οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης [προσβασιμότητα, ασφάλεια, τυχόν οικονομικό αντάλλαγμα] και αφετέρου δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου “έκθεση”. Ο Δήμος λοιπόν για κάθε μέρα της έκθεσης εναλλακτικού τουρισμού ALTE, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19-21 Απριλίου, επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ. Η Δημοτική Αστυνομία σε καθημερινή βάση, για όσο διήρκησε η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού, βεβαίωνε το ίδιο πρόστομο, 10.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή, 30.000 ευρώ για τις 3 μέρες διεξαγωγής της έκθεσης ALTE Peloponnese.

Tο θέμα έρχεται αύριο, Τρίτη 25 Ιουνίου, το μεσημέρι, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προς συζήτηση και λήψη απόφασης επιβολής του συγκεκριμένο προστίμου.

 

Πελοπόννησος ΑΕ: “ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ”

Από την πλευρά της η Πελοπόννησος ΑΕ, ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη έκθεση δεν ήταν εμπορική, δεν είχε εμπορικό χαρακτήρα, αλλά εκπαιδευτικό-ενημερωτικό, και προωθητικό για τη διάδοση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πως για την έκθεση χρησιμοποιήθηκε ο χώρος πέριξ του Διοικητηρίου Μεσσηνίας που ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στεγάζει τις υπηρεσίες της. Επίσης πως “δεν υπήρξε καμία παράβαση νόμου” και πως οι  δήθεν “παραβάσεις” καταγράφηκαν “από λανθασμένη αντίληψη των πραγματικών περιστατικών”. Ζητά δε από τον Δήμο Καλαμάτας να μην  προχωρήσει σε κανένα μέτρο, να ανακαλέσει το πρόστιμο, διαφορετικά επιφυλάσσεται παντώς νομίμου δικαιώματος.

Μ.Π.

Διαβάστε και αυτό:

Δήμος Καλαμάτας: Παράνομη η έκθεση της Περιφέρειας-10.000 ευρώ πρόστιμο!

ALTE: Στα 30.000 € το πρόστιμο από το Δήμο Καλαμάτας στην Πελοπόννησος ΑΕ
To Top