MESSINIA PLUS

ΑLTE: Πάνω από 60 εκθέτες στην Καλαμάτα για τον τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων

ΑΠΟ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ-ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ SHOW COOKING!

Η πρώτη Παμπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων “Alte Peloponnese” θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 19- 21 Απριλίου στην Καλαμάτα, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Διοικητήριο.

Σε αυτή θα συμμετέχουν πάνω από 60 εκθέτες από όλη την Πελοπόννησο που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό, με δραστηριότητες φύσης (outdoor activities), και γενικότερα θεματικό τουρισμό. Από τους 60 εκθέτες οι 25 είναι από τη Μεσσηνία και οι υπόλοιποι από τους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και άλλων μεσσηνιακών φορέων και αποσκοπεί στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με τη γη, τον αέρα, τη θάλασσα και το βουνό.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, αναλύθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις παράλληλες δράσεις της έκθεσης, που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν στο κοινό τις υπηρεσίες τους, αλλά και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 09.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ και τις τρεις ημέρες, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, προκειμένου να ενημερωθεί.
Μάλιστα, όπως δήλωσε και ο Νίκος Κουρής, σε συνεργασία με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το πρόγραμμα της έκθεσης έχει εμπλουτιστεί από ομιλίες ειδικών πάνω σε θέματα social media marketing, που μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της έκθεσης, ενώ θα γίνονται και κληρώσεις δώρων.

Παράλληλα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της Κώστας Ξιάρχος, θα ετοιμάσει επί τόπου  ενεργειακές μπάρες όχι μόνο για αθλητές αλλά και για όλους όσοι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Επίσης κάθε μεσημέρι θα γίνεται ένα show cooking, δηλαδή θα ετοιμάζεται  γεύμα, απο τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με τα πρωτοποριακά ζυμαρικά για αθλητές που έχει λανσάρει η εταιρεία “Ήλις”. Όλα αυτά θα προσφερθούν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Η Νίνα Δράκου πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Dance Challenge, ευχήθηκε να γίνει θεσμός η έκθεση, και δήλωσε πως ο σύλλογος της θα πλαισιώσει με χορευτικά δρώμενα την έκθεση, ενώ η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ, φυσίατρος, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, δήλωσε ότι η ΔΙΑΠΛΑΣΗ στηρίζει την έκθεση και παρέχει και τις τρεις ημέρες ασθενοφόρα και διασώστες. Ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης έκανε κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν και μίλησε για “παρατεταμένο οικονομικό χειμώνα που βιώνουν τα καταστήματα της παραλίας”.

Ήδη, όπως αναφέρθηκε, έχουν γίνει επαφές με 150 ταξιδιωτικά γραφεία, και του χρόνου προσδοκούν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης να καλέσουν και ξένα πρακτορεία. Άλλωστε έχει ήδη προγραμματιστεί ένα fun trip για δημοσιογράφους από Αθήνα, εξειδικευμένους στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού, που θα έρθουν στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν την 1η παμπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων. Επισημάνθηκε ότι η χρηματοδότηση της έκθεσης γίνεται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πως οι εκθέτες με τα περίπτερά τους έχουν δωρεάν συμμετοχή.

To Top