ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλούπης: “Απαιτεί νομική διερεύνηση και έλεγχο η υπόθεση στη Μαραθόλακα”

H τοποθέτηση του Παναγιώτη Αλούπη μέσω επιστολής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων στη Μαραθόλακα.

"Επειδή σημαντικό προσωπικό πρόβλημα καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ταυτοχρόνως η συμμετοχή μου με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους στην εν λόγω πρωτοβουλία /πρόταση για έλεγχο της άκρως επικινδύνου διαμορφωμένης Περιβαλλοντικής Πραγματικότητας στην Διαχείριση των Α.Σ.Α. στην περιοχή Μαραθόλακα του Δήμου Καλαμάτας(πλέον των υπολοίπων συντελουμένων εγκληματικών ενεργειών). Πρόδηλο είναι η κατάθεση μίας συνοπτικής τοποθέτησης, που κατά βάσει αφορά υπενθυμίσεις πραγματικών περιστατικών που συνηγορούσαν και προέβλεπαν από την αρχή της επεξεργασίας των απορριμμάτων(Α.Σ.Α.) την σημερινή κατάληξη:
Τις διάφορες τοποθετήσεις μου από τα μέσα του 2015 στην ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΚΟΜΠΟΣΤ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ –ΚΛΠ)».
Τις τοποθετήσεις μου, την αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφο μου και τις καταγγελίες μου για παράνομες, εξωσυμβατικές, καταχρηστικές καταβολές τεραστίων ποσών στο σύνολο των Δ.Σ. από τα μέσα του 2015 έως και σήμερα.
Την κατάθεση Ισοζυγίου Μάζας των Εισερχομένων – Εξερχομένων Υλικών ανά Κατηγορία Υλικού & Οικονομικά Στοιχεία που ουδέποτε τεκμηριωμένα αμφισβητήθηκε και όπου φαίνεται η παράνομή πληρωμή σε ποσοστό πάνω από 60% απορριμμάτων (Α.Σ.Α.) που ουδέποτε διαχειρίσθηκαν κ.λπ..
Τις τοποθετήσεις και την ειρωνεία που εξέφρασε για τα ανωτέρω, μερίδα από τους σημερινούς συμμετέχοντες στην από κοινού αίτηση για ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ..
Και ενώ υπήρχε μια αρμονική συνύπαρξη της Δημοτικής Αρχής με τους πρόθυμους… αρωγούς της, με την αδρανοποίηση της παλαιάς Χ.Υ.Τ.Α.(εργολαβία αποκατάστασης) και την μη δυνατότητα να χρησιμοποιείται για το θάψιμο απορριμμάτων, το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια ορατό πλέον στον κάθε όψιμο ανησυχούντα ή αρωγό της Δημοτικής Αρχής. Οι επιβεβαιωμένες ανωτέρω επί μέρους αναλύσεις μου (Ισοζύγιο κ.λπ.), σε συνδυασμό με τα πραγματικά στοιχεία που προκύπτουν από έγγραφα και μαρτυρίες, καθιστά την εν λόγω επεξεργασία Α.Σ.Α.
τεράστια σκανδαλώδη διαχείριση/ αφαίμαξη Δημοτικών Πόρων, που επωμίζονται οι Δημότες Καλαμάτας και τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής Μαραθόλακα, του Ταϋγέτου με τις όποιες αλληλοεπιδράσεις σε υδροφόρο ορίζοντα κ.λπ..
Πρόδηλο είναι ότι το εν λόγω θέμα δεν είναι πλέον αρμοδιότητας του Δ.Σ., αλλά άπτεται νομικής διερεύνησης καθώς και έλεγχο από το σύνολο των εμπλεκομένων ελεγκτικών οργάνων.
Για το σύνολο της χρονικής λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Επεξεργασίας Α.Σ.Α. απαιτείται διερεύνηση που έγκειται:

ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΗΣΑΝ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΜΑΖΑΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΤΟ ΣΥΝΟΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΣΑΝ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ Ή ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Σ.Α., ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ κ.λπ.".


ΑΛΟΥΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αλούπης: “Απαιτεί νομική διερεύνηση και έλεγχο η υπόθεση στη Μαραθόλακα”

Δημοφιλέστερα

To Top