Επιχειρείν

Βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες η μεσσηνιακή “πράσινη” εταιρία ΚΛΗΜΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

Με άλλο ένα βραβείο στις αποσκευές του γύρισε στην Καλαμάτα ο Marketing & Environmental Manager της εταιρείας “Κλήμης” Νάσος Μάκιος από τις Βρυξέλλες.

Η Μεσσηνιακή εταιρεία Κλήμης Πυρηνοκάρβουνο-Olive BBQ briquettes βραβεύτηκε στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου στο Le BEL – Auditorium De Bruxelles – Environnement Site De Tour&taxis των Βρυξελλών, με το βραβείο να αφορά την αποδοτική χρήση των πόρων και την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην παραγωγική της διαδικασία.
Ο κ. Μάκιος αναφέρθηκε στην ομιλία του στο πυρηνόξυλο και στον τρόπο παραγωγής του πυρηνοκάρβουνου, που προέρχεται από τον καρπό της ελιάς και χρησιμοποιείται ως καύσιμο αρχικά, για την παραγωγή θερμικής ενέργειας και την παραγωγή των προϊόντων ασβέστη και στη συνέχεια το υπόλειμμα του καυσίμου, χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπρικετών κάρβουνου.
Τη βράβευση πραγματοποίησε η Dr. Ulla Engelmann-DG GROW, European Commission Head of Unit Advanced Technologies, Clusters and Social Economy.

Η εταιρεία Κλήμης εδώ και 10 χρόνια αποτελεί πρότυπο “πράσινης” οικολογικής ανάπτυξης, πρωτοπόρος στην Μεσσηνία και λαμβάνει με μεγάλη συχνότητα διεθνή βραβεία.

Οι “πράσινες” Βρυξέλλες

Όπως μας ενημέρωσε ο κ.Μάκιος, “το κτήριο στο οποίο έγινε το Διεθνές Συνέδριο της EREK δεν είναι ένα απλό κτήριο. Μέρος της γυάλινης κυρτής επιφάνειας του είναι φωτοβολταϊκά πάνελ, εκμεταλλεύεται την γεωθερμία, μαζεύει το βρόχινο νερό, το ανακυκλώνει, έχει ενδοδαπέδιους σωλήνες για ψύξη και για θέρμανση, φυσικό φως διαχέεται στο εσωτερικό του από τις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες, αισθητήρες φωτός για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των λαμπτήρων και ένα σωρό άλλα πράγματα που έγιναν κατά την κατασκευή του”…

Βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες η μεσσηνιακή “πράσινη” εταιρία ΚΛΗΜΗΣ

Δημοφιλέστερα

To Top