ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει το όριο: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο από τη Δευτέρα

Οι αλλαγές πήραν ΦΕΚ με τα μέτρα από 25/1.

Ειδικότερα αφορούν το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, και ώρα 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το πρωί.

Μεταξύ άλλων, τα γνωστά είναι ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, προβλέπεται, αναστολή των συναθροίσεων και εκδηλώσεων, λειτουργία με το πολύ 15 άτομα για δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια και αναστολή εξόδου από ΚΥΤ και δομές.

Το κυνήγι και το ψάρεμα επιτρέπεται μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης.

Όσον αφορά στα ταξί, επιτρέπονται πλέον 2 επιβαίνοντες, πλην του οδηγού.

Όμως δεν είναι μόνο τα Ταξί. Αλλάζει το όριο και στα ΙΧ αυτοκίνητα όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, καθώς επιτρέπονται πλέον 2 επιβάτες και οδηγός. Μέχρι τώρα ήταν ένας επιβάτης.

ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία, αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας, για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN ΜΕΧΡΙ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Tα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για μία εβδομάδα ακόμη και ως την 1 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, στον Δήμο Σπάρτης, στον Δήμο Εορδαίας, στη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης, στη Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στο Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ,στον Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

πηγή: ieidiseis.gr

 

 

Αλλάζει το όριο: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο από τη Δευτέρα
To Top